Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

LUKÁCS 12,35–40 - Aktív várakozás

Vendégszobánkban az ágyak mindig elő vannak készítve, így bármikor meglephet minket egy vendég. 

De ha tudatosan készülünk a vendégfogadásra, akkor mindig kitakarítjuk a szobát, előkészítünk mindent, valami aprósággal kedveskedünk a rég nem látott vendégnek. Ki-kipillantok a konyhaablakból készülődés közben, ha estére fordul, felkapcsoljuk a kinti lámpát, hogy az érkező érezze, várják őt. Az igeszakaszban szereplő emberek is aktívak. „Legyen derekatok felövezve…” (35) Ez azt jelenti, hogy a ruhát magasra kell kötni, hogy ne akadályozzon a munkában. A lámpákat is meg kell tölteni, tisztítani, hiszen a gazdának látnia kell, hogy várnak rá. Amikor megérkezik, felfoghatatlan dolog történik. A szerepek felcserélődnek. A gazda szolgálja ki a szolgákat, hogy meghálálja hűségüket. Könnyebb várakozni, ha az ember tudja, mire vár. Keresztyénekként várakozunk, mert Jézus megígérte, hogy visszajön, de nem tudjuk, mikor. Én sem élek folyamatosan ebben a várakozásban, de ez az igeszakasz emlékeztet rá.

 rss

Napi lelki táplálék

Mert ti testvéreim, szabadságra vagytok elhíva; csak a szabadság nehogy ürügy legyen a testnek… Gal 5,13

1Móz 8

Ravatalnál, betegágyon, családi tragédiákban gyakran fogalmazzuk meg: elhagyott az Isten. 

tovább

(6) „Ajtót nyitottam szerelmesemnek…” (Énekek 5)

AJTÓNYITÁS A HÁZASSÁG, AZ ÚRBAN, a milliárdok közül nekünk rendelt egyetlen egynek, teljes összetartozásban.

– 1. A vőlegény és a menyasszony kölcsönösen vágyódnak egymás után. Ez testi vágy is, de sokkal több a testi gerjedelemnél. Ez a vágy az Isten által nekem teremtett másik felem utáni vágy, akivel egy testté, teljes életté lehetek (1–5).

tovább

1 SÁMUEL 20,35–21,1 - Elbúcsúzni

Búcsút venni a legnehezebb körülmények között: két jóbarát, kiknek el kell válniuk egymástól, mert egyikük apja a másikkal szemben rosszindulatú. Egy apa, aki hatalommal rendelkezik és kész ölni is. 

tovább

2018. május 8.

Az emberi szív kulcsa 2.

A filadelfiai gyülekezet angyalának írd meg: ezt mondja a Szent, az Igaz, akinél Dávid kulcsa van, és amit kinyit, senki nem zárja be, és amit bezár, senki nem nyitja ki. (Jel 3,7)

 

tovább

D. Tímár Klára: Kincskereső

Véleményt kikérni
anyám elé álltam.
Vasat gyűjtenek most
minden iskolában;
bátyám bélyeget gyűjt,
barátom lepkét,
adjon már tanácsot,
hogy én mit gyűjthetnék.

tovább