Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

LUKÁCS 12, 22–32 - Ne aggodalmaskodj!

Minden állatról és virágról gondoskodik Isten, és minket, embereket sem felejt el. Ezekkel a szavakkal emlékeztet minket a gyermekima Isten gondoskodó szeretetére. 

Jézus arra bátorítja hallgatóit, vessenek egy pillantást a természetre, a madarak és a virágok a bizonyítékok arra, hogy Isten a legkisebb teremtményeiről is gondoskodik. Az itt említett aggodalmaskodás az élelemmel és a ruhával kapcsolatban ismerős számomra is. Sok anyagi dolog van, amire gondolni kell, autójavítás, a következő nyaralás, a számítógép… Jézus arra bátorít, hogy forduljak Hozzá, és segítségével gondoljam át a prioritásokat. Mai Igeszakaszunk arra tanít, hogy Isten cselekedeteire figyeljünk. Ő táplál, felruház és megajándékoz. Istent ismerni azt jelenti, hogy megbízom Benne (30). A bizalom kiépítésében néha még segítségre szorulok. De egy olyan Istentől, Aki ennyire hangsúlyozza értékemet, még többet szeretnék tanulni, az Ő szemével szeretném látni a világot.

***

Az aggodalmaskodás nem a holnapi napot könnyíti meg, hanem a mai nap erejét veszi el.

CORRIE TEN BOOMrss

Napi lelki táplálék

Viseljetek gondot tehát magatokra és az egész nyájra, amelynek őrizőivé tett titeket a Szentlélek… ApCsel 20,28

1Sám 31

„…hogy megvigyék az örömhírt…” (9). A filiszteusok megszabadultak veszedelmes ellenségüktől, Saultól. Örömük érthető, de közben Isten népének az élete romba dőlt. 

tovább

(32) „…kegyelme Igéjének ajánllak titeket…” (Apostolok cselekedetei 20,17–38)

A búcsúzás egy összetett, emberi érzés, tele nosztalgikus gyarlósággal, rámutatva halandó életünk nyomorúságára. De ne becsüljük le azt, ami annyira emberi. Amikor e földi létben VÉGSŐ BÚCSÚT veszünk; az mindig megrendítő (25). 

tovább

EZSDRÁS 8,31-36 - Végre célba érve

Utazni izgalmas! Amikor korábban családi nyaralásra indultunk, előtte mindenki nagyon izgatott volt. Előfordult, hogy az egyik gyereknek fájt a hasa, a másiknak a feje egy nagy utazás előtt. 

tovább

2017. szeptember 20. szerda

A testvéri szeretetről pedig nem szükséges írnom nektek, hiszen titeket Isten tanított az egymás iránti szeretetre, és mert gyakoroljátok is ezt minden testvér iránt egész Macedóniában. De kérünk titeket, testvéreim, hogy egyre inkább gyarapodjatok ebben… (1Thess 4:9-10)

 

 

tovább

ifj. Bartha Sándor: Elfáradtunk?

Még távol a csúcs.
Még nagyon messze.
Ködfoszlányok és felhők fedte,
messzi csúcs.
Ólomléptekkel, kőnehéz szívekkel
araszolunk felé,
s míg magunknak bíztatón suttogunk:
menni, menni kell!

tovább