Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

LUKÁCS 10,25–28 - Ilyen egyszerű az élet!

Általában allergiás vagyok a nagyszájú ígéretekre. A reklámok tele vannak ezekkel: Vedd ezt az arckrémet és négy héten belül a ráncaid 40%-kal csökkennek… 

Használd ezt a vitaminkeveréket és úgy fogsz táncolni, mint lánykorodban… Szedd a különleges zsírcsökkentőnket és azonnal modellalakod lesz… Mindannyian tudjuk, hogy ezeknek az ígéreteknek a többsége nem igaz. Az a hibás, aki ezeket elhiszi. Meglepően egyszerű az is, amit itt Jézus ígér – és nem kevésbé hihetetlen. Az Ő ígéretei nem külsőségekről szólnak vagy nem az életminőség javulásáról, hanem magáról az életről (28). Mit tegyünk, hogy meg tudjuk tartani ezt az életet? A válasz meglepő: nem arról van szó, hogy ezernyi előírást tartsunk be, és mindent helyesen tegyünk, hanem röviden és tömören arról van szó, hogy szeressünk! Méghozzá Istent, embertársainkat és magunkat. Ha ezt megtesszük, akkor biztosan élni fogunk. Ennyire egyszerű. És annyira kihívó.

***

Megéri elgondolkozni azon, hogy mit értünk a „szeretet” szó alatt? Mit jelent, hogy Istent, másokat és magamat szeressem? A három rész közül hol a legnagyobb a „szeretethiányunk”? Kérjük Istenünket, hogy ezeket a hiányokat töltse be szeretetével.rss

Napi lelki táplálék

Az ostoba és éretlen vitatkozások elől térj ki, tudva, hogy ezek viszálykodást szülnek. 2Tim 2,23

2Tim 2,19–26

Ha ebben a világban Krisztus jó illata szeretnénk lenni, akkor a vele élt élet területén legyünk igényesek. A lelki higiénia fontos része a gonosz elhagyása (19), a mindennapos lelki tisztálkodás (21) és a tisztaság megőrzése (22). 

tovább

(27) „Sion ítélettel váltatik meg…” (Ézsaiás 1,18–31)

ISTEN HATALMÁNAK ÍTÉLETES KEGYELME.

– 1. Ilyen az Isten hatalma. Isten hatalma kegyelmében nyilvánul meg népe számára. Isten bűnbocsátó és bűnt eltörlő kegyelme ez. Amit beszennyezett a bűn, azt fehérré mossa az Úr kegyelme (18).

tovább

ÉZSAIÁS 60, 19-22 - Fényesség és dicsőség

Valószínűleg találkoztunk már az ádventi időszakokban a „Gloria in excelsis deo!” című énekünk refrénjével. 

tovább

2017. december 11. hétfő

Számolj Vele és számíthatsz Rá! 1.

„Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.” (Péld 3,5-6)

tovább

Ádvent

Szent várakozás tölti keblemet,
Ádventi király, jöttödre várok!
Újítsd, erősítsd fáradt lelkemet,
Fényeddel oszlasd a homályosságot.
A gond-tehert, mit magam kerestem,
S mit szent kezed életemre rakott,
Úgy vihetem, ha itt jársz mellettem,
Ha vérző sebemre Te adsz balzsamot.

tovább