Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

LUKÁCS 10,25–28 - Ilyen egyszerű az élet!

Általában allergiás vagyok a nagyszájú ígéretekre. A reklámok tele vannak ezekkel: Vedd ezt az arckrémet és négy héten belül a ráncaid 40%-kal csökkennek… 

Használd ezt a vitaminkeveréket és úgy fogsz táncolni, mint lánykorodban… Szedd a különleges zsírcsökkentőnket és azonnal modellalakod lesz… Mindannyian tudjuk, hogy ezeknek az ígéreteknek a többsége nem igaz. Az a hibás, aki ezeket elhiszi. Meglepően egyszerű az is, amit itt Jézus ígér – és nem kevésbé hihetetlen. Az Ő ígéretei nem külsőségekről szólnak vagy nem az életminőség javulásáról, hanem magáról az életről (28). Mit tegyünk, hogy meg tudjuk tartani ezt az életet? A válasz meglepő: nem arról van szó, hogy ezernyi előírást tartsunk be, és mindent helyesen tegyünk, hanem röviden és tömören arról van szó, hogy szeressünk! Méghozzá Istent, embertársainkat és magunkat. Ha ezt megtesszük, akkor biztosan élni fogunk. Ennyire egyszerű. És annyira kihívó.

***

Megéri elgondolkozni azon, hogy mit értünk a „szeretet” szó alatt? Mit jelent, hogy Istent, másokat és magamat szeressem? A három rész közül hol a legnagyobb a „szeretethiányunk”? Kérjük Istenünket, hogy ezeket a hiányokat töltse be szeretetével.rss

Napi lelki táplálék

Pétert tehát a börtönben őrizték, a gyülekezet pedig buzgón imádkozott érte Istenhez. ApCsel 12,5

1Krón 29

Mennyire nem természetes ma sok ember számára, hogy Isten ügyére, Isten házára adakozzon, áldozzon.

tovább

(5) „…a gyülekezet pedig buzgón imádkozott érte Istenhez.” (Apostolok cselekedetei 12,1–5)

AZ ÜLDÖZTETÉSRŐL 1.

– 1. A keresztyénség történetével egyidős az üldöztetés.

Heródes Agrippa király úgy akarta megszilárdítani hatalmát Palesztinában, hogy kegyetlenkedni kezdett a jeruzsálemi gyülekezet tagjaival. Jakabot, a gyülekezet vezetőjét megölette, Pétert pedig elfogatta, és a zsidók ünnepe után akarta kivégeztetni (1–4).

tovább

LUKÁCS 14,15–24 - Meghívottként

Az ünnepélyes fogadásokra szóló meghívások gyakran inkább nyomasztanak. Illik a ruhám az alkalomhoz? Miről beszéljek az emberekkel? Megfelelően viselkedem? Megtörtént, hogy emiatt mondtam le egy meghívást. 

tovább

2017. augusztus 20. vasárnap

Kicsoda Jézus Krisztus? – Megváltó

De eljön Sionhoz a Megváltó, Jákób megtérő bűnöseihez! - így szól az ÚR. (Ézs 59,20)

tovább

Reményik Sándor: Mindennapi kenyér

Amit én álmodom
Nem fényűzés, nem fűszer, csemege,
Amit én álmodom:
Egy nép szájában betevő falat.
Kenyér vagyok, mindennapi kenyér,
Lelki kenyér az éhező szíveknek,
Asztaláldás mindenki asztalán.

tovább