Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

LUKÁCS 10,21–24 - Örömujjongás 2

El tudom képzelni, hogy Jézus azt követően, amit tanítványai mondtak neki, lelkesen a levegőbe csapott öklével, és örömmel felkiáltott: Igeeen! Ennek a kiáltásnak az oka mégiscsak meglepő. 

Nem annak örül, hogy a tanítványai eredményesek voltak, vagy mert megkönnyebbült, hogy mindannyian szerencsésen visszaérkeztek. Hanem annak örül, hogy Isten országának építése elkezdődött! Méghozzá egészen egyszerű, az akkori időben teljesen jelentéktelen emberekkel: gyerekekkel, nőkkel, pásztorokkal, halászokkal, vámszedőkkel, betegekkel, prostituáltakkal. Mindazonáltal Isten hatalmának kezdete fel sem tűnt a vallási vezetőknek, a gazdagoknak és a hatalmasoknak. Elgondolkoztató ez a szakasz. Hiszen gyakran nézzük le az egyszerű embereket, és még templomainkban, gyülekezeteinkben is jelentéktelennek és használhatatlannak skatulyázzuk be őket. Nincs végzettségük, nem tudnak kiállni magukért, nincsen stílusuk, és egyébként sem zavarnak sok vizet. De mi van akkor, ha ezzel a véleménnyel rosszul üljük meg a lovat, és ők többet értettek meg Jézusból, mint mi mindannyian?

 rss

Napi lelki táplálék

Az ostoba és éretlen vitatkozások elől térj ki, tudva, hogy ezek viszálykodást szülnek. 2Tim 2,23

2Tim 2,19–26

Ha ebben a világban Krisztus jó illata szeretnénk lenni, akkor a vele élt élet területén legyünk igényesek. A lelki higiénia fontos része a gonosz elhagyása (19), a mindennapos lelki tisztálkodás (21) és a tisztaság megőrzése (22). 

tovább

(27) „Sion ítélettel váltatik meg…” (Ézsaiás 1,18–31)

ISTEN HATALMÁNAK ÍTÉLETES KEGYELME.

– 1. Ilyen az Isten hatalma. Isten hatalma kegyelmében nyilvánul meg népe számára. Isten bűnbocsátó és bűnt eltörlő kegyelme ez. Amit beszennyezett a bűn, azt fehérré mossa az Úr kegyelme (18).

tovább

ÉZSAIÁS 60, 19-22 - Fényesség és dicsőség

Valószínűleg találkoztunk már az ádventi időszakokban a „Gloria in excelsis deo!” című énekünk refrénjével. 

tovább

2017. december 11. hétfő

Számolj Vele és számíthatsz Rá! 1.

„Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.” (Péld 3,5-6)

tovább

Ádvent

Szent várakozás tölti keblemet,
Ádventi király, jöttödre várok!
Újítsd, erősítsd fáradt lelkemet,
Fényeddel oszlasd a homályosságot.
A gond-tehert, mit magam kerestem,
S mit szent kezed életemre rakott,
Úgy vihetem, ha itt jársz mellettem,
Ha vérző sebemre Te adsz balzsamot.

tovább