Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

LUKÁCS 10,3–12 - Egyenes beszéd

Jézus „munkautasítását” minden pedagógus példának tekinthetné: világosan és egyértelműen fogalmaz. Részletes, de nem ragozza túl, rövid, egyértelmű szavakat használ. 

Jézusnak sikerül minden fontosat néhány rövid mondatban összefoglalni. Ennél a megbízásnál nem lehet időt pazarolni, és a téma fontossága a szöveg minden sorában érződik. Siessetek! (3) Ne tegyetek semmi feleslegeset! (4. 7.) A lényegre törekedjetek! (9) Ne pocsékoljátok az időt olyanokra, akik nem érdeklődnek irántatok, vagy visszautasítanak titeket! (10–11) Ez a „munkautasítás” nem szépít semmin. A kockázatokat és a hátrányokat is közvetlenül közli. Ennek ellenére vagy talán éppen ezért Jézus az emberei indításakor erősíti őket önértékelésükben és arra bátorítja őket, hogy ők se adják el magukat érték alatt. Ennél a megbízásnál ugyanis nem egy mellékes kis szolgálatról van szó. Ez komoly munka, amiért megfelelő elismerés jár. És Isten hatalmának üzenete annyira értékes, hogy nem lehet bóvliáruként az emberek után dobni. Ez a szakasz ismételten tudatosítja bennem, mekkora érték az, hogy dolgozhatok Isten hatalmáért. Ez nem jelenti azt, hogy mindenáron az evangéliumot kell hirdetnem, hanem nyitott lehetek, és a visszautasító embereket elengedhetem.rss

Napi lelki táplálék

Mégis, amikor Galileába érkezett, befogadták őt azok a galileaiak, akik látták mindazt, amit Jeruzsálemben tett az ünnepen, mivel ők is ott voltak. Jn 4,45

Jel 22,8–21

Van-e annál nagyobb vigasztalás, mint ami ebben a néhány versben elhangzik? A lepra világnapján eszembe jut, hogy megszámlálhatatlanul sok, hitre jutott, korábbi leprabeteg bizonyossága is ez. 

tovább

(6) „Jaj, Úrnak kardja…húzódj vissza hüvelyedbe…” (Jeremiás 47)

– 1. A próféta Egyiptom után a filiszetusok ellen prófétál, akik mindig fenyegették Isten népét. Babilon azonban most őket is letarolta, elfoglalva a filiszteus nagyvárosokat. A próféta a babiloni hódítást áradáshoz hasonlítja, idők végezetét láttató paták csattognak, rettenetes harci zaj kíséretében (1–4).

tovább

Lukács 6,43–45 - Szó szerint

„Ami szívemen, az a számon.” Ez az igazság a mai napig is szó szerint értendő. Kevesen tudják, hogy ez már a Bibliában is meg van írva. 

tovább

2018. január 26. péntek

Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. (Jn 15:14)

 

tovább

F. Thompson (Ford.: Kosztolányi Dezső): Egy hópehelyhez

Ki volt, aki kigondolt? –
nem fér soha fejembe,
ó, könnyű hópehely, te!
Te tiszta, és te gyenge,
s kemény, akár a penge.
Ki vájt ki és ki dombolt
csodafémből, te lenge
és drága, szép pehelyke?
Ki kalapált a mennybe’
ezüstködből, te, kincsem?

tovább