Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

LUKÁCS 10,3–12 - Egyenes beszéd

Jézus „munkautasítását” minden pedagógus példának tekinthetné: világosan és egyértelműen fogalmaz. Részletes, de nem ragozza túl, rövid, egyértelmű szavakat használ. 

Jézusnak sikerül minden fontosat néhány rövid mondatban összefoglalni. Ennél a megbízásnál nem lehet időt pazarolni, és a téma fontossága a szöveg minden sorában érződik. Siessetek! (3) Ne tegyetek semmi feleslegeset! (4. 7.) A lényegre törekedjetek! (9) Ne pocsékoljátok az időt olyanokra, akik nem érdeklődnek irántatok, vagy visszautasítanak titeket! (10–11) Ez a „munkautasítás” nem szépít semmin. A kockázatokat és a hátrányokat is közvetlenül közli. Ennek ellenére vagy talán éppen ezért Jézus az emberei indításakor erősíti őket önértékelésükben és arra bátorítja őket, hogy ők se adják el magukat érték alatt. Ennél a megbízásnál ugyanis nem egy mellékes kis szolgálatról van szó. Ez komoly munka, amiért megfelelő elismerés jár. És Isten hatalmának üzenete annyira értékes, hogy nem lehet bóvliáruként az emberek után dobni. Ez a szakasz ismételten tudatosítja bennem, mekkora érték az, hogy dolgozhatok Isten hatalmáért. Ez nem jelenti azt, hogy mindenáron az evangéliumot kell hirdetnem, hanem nyitott lehetek, és a visszautasító embereket elengedhetem.rss

Napi lelki táplálék

Az ostoba és éretlen vitatkozások elől térj ki, tudva, hogy ezek viszálykodást szülnek. 2Tim 2,23

2Tim 2,19–26

Ha ebben a világban Krisztus jó illata szeretnénk lenni, akkor a vele élt élet területén legyünk igényesek. A lelki higiénia fontos része a gonosz elhagyása (19), a mindennapos lelki tisztálkodás (21) és a tisztaság megőrzése (22). 

tovább

(27) „Sion ítélettel váltatik meg…” (Ézsaiás 1,18–31)

ISTEN HATALMÁNAK ÍTÉLETES KEGYELME.

– 1. Ilyen az Isten hatalma. Isten hatalma kegyelmében nyilvánul meg népe számára. Isten bűnbocsátó és bűnt eltörlő kegyelme ez. Amit beszennyezett a bűn, azt fehérré mossa az Úr kegyelme (18).

tovább

ÉZSAIÁS 60, 19-22 - Fényesség és dicsőség

Valószínűleg találkoztunk már az ádventi időszakokban a „Gloria in excelsis deo!” című énekünk refrénjével. 

tovább

2017. december 11. hétfő

Számolj Vele és számíthatsz Rá! 1.

„Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.” (Péld 3,5-6)

tovább

Ádvent

Szent várakozás tölti keblemet,
Ádventi király, jöttödre várok!
Újítsd, erősítsd fáradt lelkemet,
Fényeddel oszlasd a homályosságot.
A gond-tehert, mit magam kerestem,
S mit szent kezed életemre rakott,
Úgy vihetem, ha itt jársz mellettem,
Ha vérző sebemre Te adsz balzsamot.

tovább