Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

LUKÁCS 24, 36–43 - Levél Jézusnak

Kedves Jézus! Valóban csodálkozol azon, hogy megijednek tőled a tanítványaid, amikor egyszer csak előttük állsz? Tegnap még halott voltál, ma itt vagy a szoba közepén és még az ajtót sem használtad. 

Hiszen végignézték felfoghatatlan halálodat. Szerintem én is úgy reagáltam volna, mint ők. Nem vársz el tőlünk túl sokat azzal, hogy tőled a lehetetlent várjuk el? Már annak is örülök, amikor a teljesen hétköznapi, számomra is érthető dolgokban meghallgatod az imámat: Ha egy parkolóhelyet kérek, és abban az utcában, ahova mennem kell, három szabad helyet is találok. Amikor egy fájdalommentes fogkezelést kérek, és fájdalomcsillapítót kapok a fogorvostól. Amikor váratlanul megsegítesz egy nehéz helyzetben… Őszintén szólva, én is szívesen ott lettem volna, amikor hirtelen élőként jelentél meg tanítványaidnak. Szívesen megérintettem volna a kezed és kenyeret adtam volna Neked. Olyan szívesen hinnék abban, hogy jóval nagyobbak a lehetőségeid annál, amelyet az én értelmem el tud képzelni. De sokszor annyira félek attól, hogy csalódni fogok. Ajándékozz nekem bátorságot Uram, hogy jobban bízhassak Benned, és hogy merjek hinni! Egyszer egy szép napon szemtől szemben fogjuk látni egymást, és ennek már előre örülök. Barátnőd, Éva

 rss

Napi lelki táplálék

Tartsátok meg, és teljesítsétek azt, amit Istenetek, az ÚR, megparancsolt nektek, ne térjetek el attól se jobbra, se balra. 5Móz 5,32

5Móz 5,22–33

„Ezeket az igéket mondta el az Úr nektek, az egész gyülekezetnek...” (22). Isten beszél. Meg akar szólítani bennünket is, a mai gyülekezetek tagjait: „...életben maradhat az ember, ha Isten beszél hozzá” (24). 

tovább

(2) „…hirdette nekik az Igét.” (Márk 2,1–12)

JÉZUS HIRDETI AZ IGÉT.

– 1. Jézus gyakran elrejtőzik. Márk evangéliumának kulcsa a „messiási titok”: addig ne szóljanak róla, amíg a kereszten és utána nyilvánvaló nem lesz, hogy ki is Ő valójában. 

tovább

2 SÁMUEL 11,1–13 - Eltussolási kísérlet

Mialatt rotyogott az étel a tűzhelyen, még gyorsan kipakoltam a mosogatógépet. A rádióból hangzó zene jó hangulatot teremtett, és feltöltött energiával. Hirtelen csörömpölés törte meg az idillt – upsz, ez a férjem bögréje volt! 

tovább

2018. május 20.

Ki nekem a Szentlélek?

“…és én kérni fogom az Atyát, és más Vigasztalót ad majd nektek, hogy veletek maradjon mindörökké” (Jn 14:16)

tovább

Balog Miklós: Himnusz a Szentlélekhez

Ki hajdan ősvizek felett lebegtél
a mindenség kavargó káoszán,
Te látomás a próféták szemében,
ajkán ítélet, szívén szent remény,
dicsőség néked áldott Harmadik!

Ki Megváltónk formáltad földi testté,
hogy Benne leljünk égi életet,
örök vonzásoddal Hozzá vezettél,
Te adsz hitet nekem s növekedést.
Megszentelő munkád magasztalom!

tovább