Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

LUKÁCS 24, 36–43 - Levél Jézusnak

Kedves Jézus! Valóban csodálkozol azon, hogy megijednek tőled a tanítványaid, amikor egyszer csak előttük állsz? Tegnap még halott voltál, ma itt vagy a szoba közepén és még az ajtót sem használtad. 

Hiszen végignézték felfoghatatlan halálodat. Szerintem én is úgy reagáltam volna, mint ők. Nem vársz el tőlünk túl sokat azzal, hogy tőled a lehetetlent várjuk el? Már annak is örülök, amikor a teljesen hétköznapi, számomra is érthető dolgokban meghallgatod az imámat: Ha egy parkolóhelyet kérek, és abban az utcában, ahova mennem kell, három szabad helyet is találok. Amikor egy fájdalommentes fogkezelést kérek, és fájdalomcsillapítót kapok a fogorvostól. Amikor váratlanul megsegítesz egy nehéz helyzetben… Őszintén szólva, én is szívesen ott lettem volna, amikor hirtelen élőként jelentél meg tanítványaidnak. Szívesen megérintettem volna a kezed és kenyeret adtam volna Neked. Olyan szívesen hinnék abban, hogy jóval nagyobbak a lehetőségeid annál, amelyet az én értelmem el tud képzelni. De sokszor annyira félek attól, hogy csalódni fogok. Ajándékozz nekem bátorságot Uram, hogy jobban bízhassak Benned, és hogy merjek hinni! Egyszer egy szép napon szemtől szemben fogjuk látni egymást, és ennek már előre örülök. Barátnőd, Éva

 rss

Napi lelki táplálék

Az igazságra és csakis az igazságra törekedj, hogy életben maradj, és megtarthasd birtokodban azt a földet, amelyet Istened, az Úr ad neked. 5Móz 16,20

1Móz 30,1–24

Isten Jákób számára elkészített áldásai megsokszorozódtak, hiszen nemcsak Lea és Ráhel, hanem Bilha és Zilpa életében is áldássá lettek. 

tovább

(32) „…felnő és nagyobb lesz minden veteménynél…” (Márk 4,30–34)

KICSI KEZDET, ÁLDOTT BETELJESEDÉS.

– 1. Jézus példázatban szólt tanítványaihoz (30). Őnekik Jézus meg is magyarázta a képet, a történetet, ezáltal pontosan megértették a példázatot, az pedig még inkább megvilágította számukra Jézus igehirdetésének üzenetét (33–34).

tovább

LUKÁCS 11,9–13 - Isten Lelke gondoskodik a sikeres kommunikációról

Isten akkor nem utasít el kéréseket? Ez nem túlzás? Hányszor éltem már meg, hogy Isten mintha nem hallotta volna meg a kéréseimet. Ezért csalódott voltam. De ezekben a helyzetekben mindig növekedtem a hitben. 

tovább

2017. június 1. csütörtök

Hogyan legeltet Isten?

Én legeltetem juhaimat, és én keresek nekik pihenőhelyet - így szól az én Uram, az ÚR. Az elveszettet megkeresem, az eltévedtet visszaterelem, a sérültet bekötözöm, a gyengét erősítem, a kövérre és az erősre vigyázok; úgy legeltetem őket, ahogy kell. (Ez 34,15-16)

tovább

Nádasdi Éva: Zsoltár

Tele van az élet jóval: kenyérrel, tisztával, sóval.

Adjál, Uram, menedéket, adjál, Uram, tisztább létet.
Adjál, Uram, nyugodalmat, vándornak, hogy vándorolhat,
éhezőnek adjál étket, s töröljél el minden vétket.

tovább