Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

LUKÁCS 24,28–35 - „Nem hevült-e a szívünk?”

Éltél már át ilyet? Azt az enyhén izgalmas, borzongató és nagyon pozitív érzést, amikor azt érezted, hogy Isten munkálkodik? Én már többször éreztem, és szeretem ezt az érzést. 

Előfordult egyszer például, hogy egy naptárt két különböző helyről kaptam meg. Úgy éreztem, az egyiket el kell vinnem egy régen látott ismerősömnek. Bejelentkezés nélkül állítottam be hozzá, és ő azzal fogadott, hogy: „Téged az Isten küldött!” A bibliai szakasz olvasásakor elgondolkoztam azon, hogyan lehetett az, hogy a Jeruzsálemben történtek után a tanítványok érezhető csalódása és Jézus csalódottsága nem okozott köztük feszültségeket. Belülről ezt a hevült borzongást érezhették, ami Kleopást és barátját arra ösztönözte, hogy meghallgassák ezt a melléjük szegődött idegent. Megfogadják a hallottakat és utazásuk végén szállást kínáljanak neki. Minden megváltozik azáltal, hogy a szívükre hallgatnak, megérzik a szívük hevülését. Így felismerik Jézust és egyszeriben megértik, hogy mi is történt valójában az utóbbi három napon. A levertség és a szomorúság lelkesedéssé válik, amelyet aztán tovább is adnak.

***

Jézus, feltámadott Úr, kérlek, az én szívem is ismerjen meg téged és hevüljön érted! Ámen.rss

Napi lelki táplálék

Az igazságra és csakis az igazságra törekedj, hogy életben maradj, és megtarthasd birtokodban azt a földet, amelyet Istened, az Úr ad neked. 5Móz 16,20

1Móz 30,1–24

Isten Jákób számára elkészített áldásai megsokszorozódtak, hiszen nemcsak Lea és Ráhel, hanem Bilha és Zilpa életében is áldássá lettek. 

tovább

(32) „…felnő és nagyobb lesz minden veteménynél…” (Márk 4,30–34)

KICSI KEZDET, ÁLDOTT BETELJESEDÉS.

– 1. Jézus példázatban szólt tanítványaihoz (30). Őnekik Jézus meg is magyarázta a képet, a történetet, ezáltal pontosan megértették a példázatot, az pedig még inkább megvilágította számukra Jézus igehirdetésének üzenetét (33–34).

tovább

LUKÁCS 11,9–13 - Isten Lelke gondoskodik a sikeres kommunikációról

Isten akkor nem utasít el kéréseket? Ez nem túlzás? Hányszor éltem már meg, hogy Isten mintha nem hallotta volna meg a kéréseimet. Ezért csalódott voltam. De ezekben a helyzetekben mindig növekedtem a hitben. 

tovább

2017. június 1. csütörtök

Hogyan legeltet Isten?

Én legeltetem juhaimat, és én keresek nekik pihenőhelyet - így szól az én Uram, az ÚR. Az elveszettet megkeresem, az eltévedtet visszaterelem, a sérültet bekötözöm, a gyengét erősítem, a kövérre és az erősre vigyázok; úgy legeltetem őket, ahogy kell. (Ez 34,15-16)

tovább

Nádasdi Éva: Zsoltár

Tele van az élet jóval: kenyérrel, tisztával, sóval.

Adjál, Uram, menedéket, adjál, Uram, tisztább létet.
Adjál, Uram, nyugodalmat, vándornak, hogy vándorolhat,
éhezőnek adjál étket, s töröljél el minden vétket.

tovább