Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

Lukács 20,1–8 - Teljhatalom és emberektől való félelem közt

Jézus teljhatalommal tanít. Ezt mindannyian érzik, még az ellenségei is. Istentől kapta a megbízatását. Ezért nem hagyja, hogy az emberek megkérdőjelezzék azt. Azt teszi, amit tennie kell. 

Senki sem tudja visszatartani ettől. Meg vagyok győződve arról, hogy ha Istenre hallgatunk, fel fogjuk ismerni, mit kell tennünk. Megtapasztaltuk már ezt? Én már igen. Amikor egyszerűen tudtuk valamiről, hogy azt kell tennünk, mert az Isten akarata. Függetlenül attól, hogy mások mit gondolnak erről. Vagy olyanok vagyunk, mint a főpapok, az írástudók és a Vének tanácsa? Azt tesszük, ami saját pozíciónkat és tekintélyünket erősíti? Vagy ideoda csapódunk, és azt tesszük és mondjuk, amit az emberek elvárnak tőlünk? A főpapok, írástudók és a Nagytanács tagjai Jézusban konkurenciát láttak. Egyszerűen ki akarták vonni Őt a forgalomból. Másrészt viszont féltek is a nép haragjától. A büszkeség és a félelem rossz tanácsadó. Amíg a bennem levő büszkeségre és a félelemre hallgatok, Jézus nem tud igazán beszélni velem. Ezért nap, mint nap felteszem magamnak a kérdést: Miért is teszem azt, amit teszek? Mit szeretne Isten, mit tegyek?

 rss

Napi lelki táplálék

Péter ismét tagadta, és akkor nyomban megszólalt a kakas. Jn 18,27

Lk 24,36–49

„Ti vagytok ere a tanúk” (48). Jézus feltámadás utáni földi életének legfőbb jele az a valóságos jelenlét, ahogyan beszélget a tanítványokkal, és együtt is eszik velük. 

tovább

(2) „…csitítottam, csendesítettem lelkemet…” (Zsoltárok 131)

SZÜLJÖN ÚJJÁ BENNÜNKET A MI URUNK.

– 1. Így nem csupán érteni fogjuk, hanem megélni és megtapasztalni, amit a mi Urunk a kisgyermekekkel kapcsolatosan mondott (Márk 10,14).

tovább

LUKÁCS 23,44–49 - Az utolsó szavak

Az eddigi történések során mindenki hangos volt, Jézust kivéve. Utolsó szavait mégis mindenki hallhatja. Végül Atyja kezébe teszi le életét. 

tovább

2018. április 14.

Mert belülről, az ember szívéből jönnek elő a gonosz gondolatok…(Mk 7:21)

tovább

Túrmezei Erzsébet: Minden évben

Indulunk újra Golgota felé.
Utunkra már a kereszt vet árnyékot.
de rajta túl húsvét öröme vár.
S kis Balázs csodálkozva kérdi:
„Minden évben meghal?
Minden évben feltámad?“

 

 

tovább