Napi lelki táplálék

Lélekfrissítő

A Szentírás Szövetség Bibliaolvasó vezérfonala nőknek.

Ruth 2,1–23 - Észrevéve

Új helyre költöztem és már megint egy idegen gyülekezetben megyek istentiszteletre. Újak a helyiségek, szétnézek és keresek egy helyet.

Az istentisztelet után odafordul hozzám a szomszédom és üdvözöl: „Helló, korábban még nem láttalak. Új vagy itt?” Milyen jól esnek szavai! Jó, hogy észrevesz és látja, hogy új vagyok itt. Így lehetőséget ad a kapcsolatfelvételre. Hogy érezhette magát Ruth, amikor Boáz észrevette őt? Meglátta, kedvesen fogadta, szóba állt vele, megosztotta vele a kenyeret, és engedte, hogy felszedje az elhullott kalászokat, sőt vizet és ételt ad neki. A túlélés biztosítva van. Boáz azzal, hogy megosztja vele az élelmet és kiáll mellette, segít a menekült asszonynak, hogy megvesse lábát az új földön. Ez meglepi Ruthot, olyannyira, hogy megkérdi Boázt, idegenként mivel talált kegyelmet nála. Boáz azt válaszolja neki, hogy észrevette az anyósával tett jócselekedeteit. Isten is észrevette Ruthot. Mert Ruth Istennél keresett menedéket. Így nem csak Boáz gondoskodik Ruthról, hanem maga Isten is.

***

Szakítsunk magunknak időt ma vagy a következő napokban arra, hogy észrevegyük az újat, idegent az utcában, gyülekezetben, vagy a munkahelyen. Menjünk oda hozzá!rss

Napi lelki táplálék

Ti test szerint ítéltek. Én nem ítélkezem senki felett. Jn 8,15

Jn 8,12–20

„Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben...” (12). Tolsztoj szerint Jézus Krisztus olyan fényforrás ebben a világban, aki nélkül sötétség lenne. 

tovább

(18) „…Isten szolgálatába állították…” (Ezsdrás 6,13–22)

ISTEN SZOLGÁLATÁBAN ÁLLUNK.

– 1. Ebben a szolgálatban megőriz és megvéd bennünket a mi Urunk. Ehhez még a világi felsőbbséget is felhasználhatja. Így ígéretünk van arra, hogy ebben a szolgálatban hűséggel elvégezhetjük azt, amit Urunk ránk bízott, ahogy Isten népe akkor, ott elkezdhette és befejezhette a templom újjáépítését. A magunk helyén mi is elkezdhetjük és befejezhetjük a magunk részét az Isten országának építésében. Isten épít, mi csak eszközei vagyunk (13–15).

tovább

Zsoltárok 19,1–7 - Szavak nélkül is megérteni

Az országban, ahol jelenleg lakunk, sok minden tönkrement, csúnya, piszkos, elromlott, megromlott, elhagyatott. 

tovább

2019. február 19. kedd

„Nem számoltatták el azokat az embereket, akikre rábízták a pénzt, hogy a munkavezetőknek adják, mert azok híven jártak el.” (2Kir 12:16)

 

tovább

Antal Ferenc: A kopár fa

Láttam egy fát,
Magas volt és kopár,
Ágai közt elsurrant
A szellő,
S átröppent felette
A madár.

Szomorú volt a kép,
Kopár fa, levéltelen,
Az élete reménytelen.

tovább