A Wass Albert Emlékév Honlapja

Wass Albert kiállítás a Sárospataki Református Kollégiumban

2008-02-20 10:18:32 / Adminisztrátor

Wass Albert kiállítás nyílt a Sárospataki Református Teológiai Akadémia épületében. A megnyitó 2008. február 18-án, hétfőn, 18.30 órakor kezdődött a teológia Szikszai Fabricius Balázs Termében Kis Endre József köszöntő szavaival.

A Farkas Ferenc Zeneiskola növendékeinek rövid zenés bevezetője után Papp-Váry Elemérné: „A Magyar Hiszekegy” c. verse hangzott el Pándy-Szekeres Julianna előadásában.
Ezt követően kezdte meg dr. Pándy-Szekeres Dávid lelkész-tanár vetített-képes előadását „Erdélyi országút szélén” címmel. Bevezetőjében beszélt arról, hogy a Wass Albert sorsban saját családja is érintett volt, ahogyan ez sok más embernek a sorsa is volt akkor. Az általa bemutatott képek 1978 és 1982 között készültek Erdélyben az akkori nagyon nehéz helyzetben, és azt mutatta be, hogy hogyan éltek az erdélyi emberek. A képes előadás a következő mottóval indult: Sok útja van a világnak, s nincs ember aki bejárhatja mindezekek, gondoljuk meg jól, hogy mit akarunk látni.
Ezt követően Makláry Zsolt festőművész megnyitotta a kiállítást, rövid beszédében idézetet olvasott fel Wass Albert a „A funtineli boszorkány” harmadik kötetéből, majd lehetőség volt megtekinteni a kiállítást, mely két hónapig várja az érdeklődőket.

A megnyitón készült amatőr hangfelvétel letölthető a Wass Albert kiállítás megnyitója című menüpontban.