Varbói Református Egyházközség

Sok munka után elkészült és leadásra került a pályázatunk az ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM KERETÉBEN

2008-12-31 08:34:44 / Gere Gábor József

2008 december 30. napján az egyházközség leadta pályázatát -kérelmét a Pitypalaty Templomtúra címmel!

Melyben reményeink szerint megújul a templomunk, annak környéke, valamint elkészül egy túraútvonal a "völgy" templomai között!

ADNOX Tanácsadó és Szolgáltató Betéti Társaság, Losonci Rita készítette el pályázatunkat - kérelmünket melyben szeretnék, ha a templomunk megújulna, szép park alakulna ki körülötte. Az építészeti terveket É STUDIO KFT készítette Pirity Attila és Varga Gábor mérnök urak.

A templom kertjében reményeink szerint elkészül egy olyan épület mely túraútvonalak kiinduló állomása lehet, ahol megfelelő prospektusokat, térképeket tudunk adni vendégeinknek. Ehhez szorosan kapcsolódna GYÜLEKEZETI OTTHONUNK, ahol a közeljövőben vendégszobákat alakítunk ki.

Mindezzel Varbó is szépül hiszen, a faluközpont fejlesztéséhez is hozzájárulunk azzal, hogy a mostani buszparkoló egy része is átalakulhat, zöld felületet kaphat, XXI. századi parkoló épülhet, melyet a falu lakosai is használhatnak, úgy hogy a Borsod Volán buszai továbbra is elférnek. 

Egy nem megszokott ötlet is megvalósulhat gyülekezetünkben, Európa nyugati részén az egyházak élen járnak a megújuló energiák felhasználásában. Terveink szerint 2010 - től a templom villamos energia szükségletét napelemek biztosíthatják, és ezzel is jó példát mutathatunk elmaradott térségünkben arra, hogy mi kell legyen a jövőnk.

Kérünk mindenkit, hogy hordozzák imádságban a döntéshozókat és a döntést, hogy reményeink valóra válhassanak!

 

Csatolt dokumentumok
TERVEK ( 349.1 KB )