Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Óvoda

Ősz köszöntő vetélkedő a Miskolc-Szirmai Református Óvodában

2018-10-23 18:04:58 / Hegyesi Károly

2018 szeptemberben is vártuk az Ősz köszöntő játékos vetélkedőnkre a református óvodák 6 fős csapatait. Ebben az évben négy csapat találkozott és mérte össze tudását, képességeit. Az Erdész úti Református Óvoda, a Görgey úti Református Óvoda, a Tomori Református Óvoda jött hozzánk a Miskolc-Szirmai Református Óvodába.


Az óvoda vezetője Madarasné Petró Zsuzsanna köszöntötte a vendégeket és a Zsoltárok könyvéből vett gondolatokkal emlékezett vissza arra az időre, amikor ez a ma már hagyományos rendezvény sorozat elindult, „Hagyjad az Úrra a te utadat, és bízzál benne, majd Ő teljesíti." ( Zs. k. 37:5). Elmondta, a nevelő testület bízott abban, hogy jó úton jár a kezdeményezéssel, és az idő ezt igazolta. Évről évre találkozunk szeptemberben, a fenntartható fejlődésre nevelés és a keresztyén közösségi kapcsolatok erősítése szándékával.

Deák - Molnár Krisztina intézményünk hitoktatója a Teremtés történetéről beszélt a gyermekeknek, „ Móz. 1 „Azután ezt mondta Isten: Nektek adok az egész föld színén minden maghozó növényt, és minden fát, amelynek maghozó gyümölcse van: mindez legyen a ti eledeletek.”

Ezen az alkalmon ünnepeltük közösen az őszt, a terméseket, a teremtett világot, azt a csodát, amelyet az Úrtól kaptunk. Áhítatunkon megemlékeztünk arról, hogy milyen feladatot is adott Isten az embernek, amikor megteremtette illetve, hogy mennyire hatalmas az Isten kegyelme, gondoskodása, hiszen ahogy az igében is írva van, minden maghozó növény és minden fa, amelynek maghozó gyümölcse van, az embernek adatott eledelül. Hálaadásunk méltó lezárásaként elénekeltük közösen a Ki teremtette ezt a világot c. dalt. „

Minden csapat egy-egy dallal vagy verssel mutatkozott be, volt dió, gesztenye, szőlősgazda és szüretelők csapat is, majd megkapták menetlevelüket és indulhatott a verseny.

A csapatoknak négy állomáson kellett játékos és ügyességi feladatokat megoldani, az ősz a szüret, témakörben. A jókedvű vetélkedés után, szeretet vendégségen vettek részt a gyerekek és felnőttek is. Lehetőség volt ismerkedésre, rövid szakmai beszélgetésre is, a vendégek megtekinthették az óvoda Zöldségfaragvány kiállítását is.

A délelőtt végén minden csapat megkapta az oklevelet, könyvet, gyümölcskosarat és a gyermekek egyénenként is kaptak apró ajándékot. A tartalmasan eltöltött délelőtt végén, az Úrnak hálát adva az együtt töltött időért, indultak haza a csapatok.

Madarasné Petró Zsuzsanna


Galéria

02.jpg