Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Óvoda

„Ősz köszöntő” - Református óvodák találkozója Szirmán

2017-10-03 15:11:23 / Hegyesi Károly

2017. szeptember 22-én a Miskolc-Szirmai Református Óvodában második alkalommal került megrendezésre az „Ősz köszöntő” játékos vetélkedő, amely egyben a TIREK fenntartásában működő református óvodák találkozójának is helyt adott.


Az Erdész úti Református Óvoda, a Jókai Mór Református Óvoda, az Enyedy Andor Református Óvoda, a Tomori Református Óvoda és a házigazda Miskolc-Szirmai Református Óvoda nevelői és óvodás korú gyermekei vettek részt az eseményen.

Madarasné Petró Zsuzsanna, a szirmai óvoda vezetője köszöntőjében kiemelte - „A Tiszáninneni Református Egyházkerület által fenntartott óvodák közösségének tagjai vagyunk, egymástól távol dolgozunk, de ezen az őszi délelőttön együtt tudunk lenni, ismerkedni, az Isten által teremtett világ gazdagságáért hálát adni. Ez óriási érték, és erőt ad mindannyiunk számára.”

Victor Jánosné intézményi lelkész a Teremtés történetéről beszélt a gyermekeknek. „Csodálatos világot kaptunk és fantasztikus, hogy a tudósok még a törvényszerűségekre, szabályokra is rájönnek és ezt ilyen-olyan szinten mi is megtanulhatjuk. Vannak, akik rajongásig szeretnek túrázni, a természetben barangolni. És ez bizonyos mértékig jó, de akkor az igazi, ha látjuk, tudjuk, ki áll a dolgok mögött. Ki hozta létre ezt az egészet? Ki a Teremtő? Éljünk úgy, hogy megbecsüljük mindazt, amit Ő adott nekünk a természetben, családban, óvodában és akkor mások is megtapasztalják majd ezt a nagy szeretetet!”

A vetélkedő keretében a gyermekek versekkel és dalokkal készültek, így mutatkoztak be az óvodák csapatai. Mindenki hozott egy előre elkészített kézműves alkotást, amelyek gyümölcsök felhasználásával készítettek el az óvodások.

A gyermekek öt állomáson keresztül teljesítették, az ősz, a növények, és környezetvédelem témakörökben a gondolkodtató és ügyességi feladatokat. Önfeledten szurkoltak és segítették egymást, hogy minél jobb eredményt érjenek el a verseny során. A vetélkedő végén izgatottan várták az eredményhirdetést, ahol minden csapat örömmel vette át az okleveleket és a megérdemelt jutalmakat, - gyümölcskosarakat, könyveket, müzli szeleteket.

Madarasné Petró Zsuzsanna

óvodavezető


Galéria

DSC002071.jpg DSC00212.JPG DSC00274.JPG