A Szendrői Református Általános Iskola Honlapja

Sakktehetség támogatása pályázat

2024-04-28 /

A hazai és határon túli sporttehetségeket fejlesztő tehetséggondozó programok támogatása pályázati kategóriában Sakktehetségek támogatása a Szendrői Református Általános Iskolában címmel pályázatot nyertünk, 750.000 Ft értékben.


Pályázati azonosító NTP-SFT-19-0022


A tehetséggondozó program célja a sport-tehetség kibontakozását segítő integratív szemléletű, a fizikai és érzelmi tényezők, az alapkompetenciák fejlesztését, továbbá a támogató környezet megteremtését segítő foglalkozássorozat megvalósítása. A sakkban tehetséges, szociokulturálisan hátrányos helyzetű fiatalok támogatása, hogy az alapkompetenciák fejlesztésével az élet egyéb területein, tanulmányaik során is sikereket érjenek el. A sakk személyiségfejlesztő hatásainak kiaknázása.


A sakktehetségek támogatása projekt megvalósításáért felelős személy Kujan Szabolcs, intézményünk pedagógusa. A 2016/2017-es tanévtől vezeti a sakkszakkört (ekkor került iskolánkba és kezdte a sakkfoglalkozások szervezését). Lelkiismeretesen, konzekvensen és eredményesen végzi munkáját.



A projekt keretén belül bevonásra került az Edelényi VSE tagja, Galkó Tibor, a B.-A.-Z. megyei sakkszövetség főtitkára, versenybíró, illetve Benke András lelkipásztort. Szakmai tudásukkal támogatták a projekt megvalósítását interaktív előadások megtartásával.


A pályázat során beszerezni kívánt tárgyi eszközök: 1 sakkpalota referenciaiskolai alapcsomag, 1 db laptop, 3 db elektromos sakkóra, egyéb sakkeszközök.


 



 


A pályázat megvalósulásáról szóló cikk:


http://www.tirek.hu/lap/szendrorefisk/hir/mutat/44120/


 


Webes megjelenéseink:


http://www.tirek.hu/lap/szendrorefisk/hir/mutat/44039/


http://www.tirek.hu/lap/szendrorefisk/hir/mutat/43750/


http://www.tirek.hu/lap/szendrorefisk/hir/mutat/43703/


https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/mattoljak-a-leszakadast-5073211/?fbclid=IwAR3ZLvEokM5ZylX-Y0Ss__oKtGj4Bixhf24vskSABZPJ0vVamX2tVtYqW5E

Galéria


Sakktehetség támogatása pályázat fotói
Pályázati azonosító NTP-SFT-19-0022
38 kép