A Szendrői Református Egyházközség Honlapja

Istentiszteleteink élő közvetítése

2021-01-19 09:48:54 / Dancs Róbert

2020 december folyamán elkezdődött Istentiszteleteink élő közvetítése Interneten.

 

A járványhelyzet szükséges változásokra kényszerítette a református gyülekezeteket is. Sok gyülekezet Istentisztelete megtekinthetővé lett téve a Világhálón.

Ennek több formájával találkozunk: vannak előre elkészített felvételek és vannak élő közvetítések is. Mi az élő közvetítések mellett döntöttünk, de lehetővé tettük annak későbbi megtekintését is.

 

Hogyan érhető el?


A gyülekezet Facebook Like-oldala élő közvetítésben jeleníti meg. Amennyiben Ön Like-olta az oldalt és amennyiben sikerült az oldalra a „Követés" opciót beállítani, akkor értesítést is kap a közvetítés indulásáról. A gyülekezeti Istentisztelet ideje nem változott, tehát a közvetítés kezdete vasárnaponként 9:30. Az élő közvetítés után szintén az oldal üzenőfalán érhető el az Istentisztelet, akkor már felvételként.

 

Jelenlegi járványhelyzetben Önmaguk és mások egészségének megőrzése céljából többen élnek ezzel a lehetőséggel. Interneten vasárnaponként körülbelül 30 fő követi az élő közvetítést. Fontos megjegyeznünk, hogy a Szendrői TV képújsága is átveszi az élő közvetítést, tehát akinek ez elérhető, annak lehetősége van TV-n is megtekinteni az élőben.

 

Facebook profil nélkül jelenleg megtekinthető?


Sajnos még nem, de a jövőben tervben van a YouTube-on való élő megjelenésre váltás, így azok számára is lehetséges, akik nem rendelkeznek Facebook profillal.

 

Kiknek ajánljuk?

 

- Akik nem tudnak eljönni Istentiszteletre bármilyen okból.

- Aki érdeklődnek a gyülekezeti Istentisztelet felől, de nem mernek eljönni személyesen.

- Akik más gyülekezetben járnak Istentiszteletre, de szívesen meghallgatnának még egy Igehirdetést.

 

Mik a további céljaink?


A közvetítés technikai részét szeretnénk még fejleszteni. Jelenleg is már olyan kamerával dolgozunk, amit mozgatunk és tudunk vele közelíteni. Bízunk benne, hogy a közvetítést fejleszteni tudjuk még az alkalmazott technológia javításával és ezáltal még élőbbé, követhetőbbé tudjuk tenni az Interneten bekapcsolódók számára.

 

Galéria

Adó1-a-református.jpg ado1szazalek.jpg Élő közvetítés.jpg online_bibliaora.jpg