A Szendrői Református Egyházközség Honlapja

Konfirmáció vasárnapja másként

2017-06-26 11:28:15 / Benke András

 

Ezen az éven a konfirmandus korosztályból nem voltak konfirmandusok, ezért úgy gondoltuk, meghívjuk azokat, akik az elmúlt 20 évben konfirmáltak gyülekezetünkben.

 

Nagy készülődés volt a gyülekezet részéről, azonban mégsem voltak annyian, mint amennyire reméltük. Bár nagyon örültünk azoknak, akik elfogadták meghívásunkat erre a különleges alkalomra. A konformáció mindannyiunk számára egy meghatározó esemény, mégis az élet sodrásában elfeledkezünk erről.

De miről? Hogy a konfirmáció hitünk megerősítése. Mit is erősítettünk meg évekkel ezelőtt? A hivatalos válasz az lenne rá: ébredező hitünk megerősítése. Hol van a mai magyarság ébredező hite? Mi az, ami miatt konfirmáció nem megerősítésként szolgál, hanem csak egy ugródeszka vagy egy léc amit át kell ugrani, amit meg kell lépni, mert elvárja tőlünk a környezetünk. Nem gondolnám, hogy a 20 év alatt 140 emberből csak 8-nak volt ébredező hite. Mi az ami eltávolítja őket Istentől vagy nem tartjuk fontosnak ezeket az alkalmakat. Nincs időnk már csak sóhajtozunk, hogy nincs velünk az Isten, és amikor Isten hív bennünket az életünket rendezni, akkor nem érünk rá elmenni vele találkozni. Nem tudunk érzéseinkkel mit csinálni, nehezen tudjuk megoldani az életünket, de a megoldás, ami kézenfekvő életünkben az nem kell.

 

Galéria

DSC_3736.JPG DSC_3739.JPG DSC_3740.JPG DSC_3741.JPG DSC_3742.JPG DSC_3743.JPG