A Szendrői Református Egyházközség Honlapja

Aranykonfirmáció

2007-10-04 13:52:56 / Benke András

Gülekezetünk aranykonfirmációt tartott szeptember 30-án.

A Szendrői Református Egyházközség aranykonfirmációs ünnepséget rendezett szeptember 30-án, vasárnap délelőtt fél tíz órakor. Az ünnepséget nagy előkészületek és gondos munka előzte meg. Istenünk áldását látjuk abban, hogy a 45 jubiláló konfirmandus közül, 27-en személyesen is részt tudtak venni. A gyülekezet mintegy 180 fős volt, melyből 145-en éltek az úrvacsorával is. A szolgálatokat Szabó Péter szuhogyi, Benke András szendrői és Benke Kinga szendrőládi lelkipásztorok végezték. Az istentiszteletet színesítette a 264. számú dícséretünk harsona kísérettel valóeléneklése és Apáti Dánielné testvérünk erre az alkalomra írott verse is.

Mindazokat hívtuk, akik Szendrőben konfirmáltak 50, 55, 60, 65, 70, 75, vagy 80 évvel ezelőtt, valamint akik nem Szendrőben konfirmáltak, de gyülekezetünkhöz tartoznak már évek, vagy évtizedek óta. Külön szeretettel vártuk azon idős testvéreinket, akik már betöltötték nyolcvanadik életévüket. A régen tett konfirmációs fogadalom évfordulójának megfelelően arany, rubin, platina, smaragd, gyémánt, korona vagy kegyelmi emléklapot kaptak a jubiláló konfirmandusok.

Az istentisztelet után szeretetvendégséggel vártuk a meghívottakat és családtagjaikat a szendrői közösségi házba. Nagy öröm volt számunkra, hogy sokan elfogadták invitálásunkat és az asztalközösség örömét is átélhettük.

A szendrői gyülekezett bizonyságot tett arról, hogy hogyan lehet példás összefogással, keresztyéni szeretettel és Isten iránti hálaadással megünnepelni egy ilyen jeles eseményt. Ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni mindazoknak, akik bármilyen formában hozzájárultak, hogy ünnepélyünk ékesen és szép rendben történjék. Mindenekért pedig legyen hála és dicsőség mindenható Istenünknek, Aki megáldotta istentiszteletünket.

A fényképek a "Képek gyülekezetünk életéből" menüpontra kattintva tekinthetőek meg. 

                                                                                                                                      BA