A Szendrői Református Egyházközség Honlapja

Őrbottyáni kirándulás

2008-06-02 16:00:54 / Benke András

2008. március 25-én, húsvét után közvetlenül a konfirmandusokkal kirándultunk Őrbottyánba, ahol a szeretetotthont néztük meg. Meggyőződésünk, hogy a fogyatékkal élő emberek is ugyanolyan szeretetre méltóak, mint bármely más ember, sőt... Íme egy konfirmandus beszámolója.

Eljött a kedd és mi, konfirmandusok Őrbottyánba kirándultunk. A buszban odafelé megbeszéltük, hogy hogyan is kellene viselkednünk, mert testileg és szellemileg sérült emberekhez mentünk. Mikor odaértünk, egy kis műsorral kedveskedtek nekünk az ottaniak. Nagyon aranyosak és kedvesek voltak. Meghívtak minket ebédelni. Körbevezettek minket az intézeten és különféle gépeket és osztályokat mutattak be. Énekeltünk a gondozottaknak és ennek nagyon örültek ők is, és mi is. Aztán sajnos el kellett válnunk az intézet lakóitól, bár már nehéz volt az elválás. Olyanok voltak, mint mi, semmivel sem különbek. Megértettük, hogy nem sajnálnunk kell őket, inkább szeretni. Úgy kell velük is bánni, mint bárkivel, akit ismerünk.
Hazaúton beültünk sütizni, ami nagyon finom volt. Aztán nem volt megállás hazáig, mikor hazaértem, mindent elmeséltem anyának és örültem, hogy ott lehettünk, és örömet okozhattunk nekik! Remélem, lesznek még ilyen kirándulások.
Szekeres Bettina
szendrői konfirmandus

Galéria

honlap1.jpg honlap2.jpg honlap3.jpg honlap4.jpg honlap5.jpg honlap6.jpg honlap7.jpg honlap8.jpg