Sajószentpéter-Bányai Református Egyházközség honlapja

Hajléktalanoknál jártunk

2018-01-09 11:26:54 / Major Zsolt

A Sajószentpéteren élő fedél nélkül maradt emberek kicsiny csoportját vendégelte meg 2017. december 20-án a Bányai Gyülekezetért Alapítvány kuratóriumának tagjai. Ebben az évben ötödik alkalommal jártunk a hajléktalanoknál, ezért többüket már régi ismerősként üdvözöltük.

 

Elsőként File Tamás, az Alapítvány elnöke köszöntötte  a melegedőn összegyűlteket. Major Zsolt, a Bányai Református Gyülekezet lelkipásztora áhítatában elmondta a karácsonyi ünnep csodáját, majd közös énekszóval és imádsággal kezdetét vette a vacsora. Nyíri Zoltán szíverősítőt kínált, a  babgulyást Jelényiné Olgi főzte, a süteményeket Gálné Marika, Diczháziné Évike, Frigyikné Piroska és Dékányné Erzsike készítette. Került az asztalra még gyümölcs, szaloncukor, kávé és egyéb finomság. Jó volt látni, ahogy az elgyötört arcokon a ráncok lassan kisimultak és hálás tekintettel köszönték meg ezt a rendkívüli barátságos légkörben eltöltött estét.

Az Alapítvány nem csak karácsony közeledtével látogat el a melegedőre, hanem év közben is segíti a rászorulókat egy-egy zsák ruhával, élelmiszer csomaggal, teával, süteménnyel, szendviccsel. Jó szívvel és szeretettel készülünk erre az alkalomra, mert lehet érezni ezeknek az elesett embereknek a szóval ki nem mondott ragaszkodásukat, hálájukat és valahol a lelkük mélyén szunnyadó szeretetüket.

(Jelényi Lászlóné kuratóriumi tag)

 

Galéria

DSCN9907.JPG DSCN9913.JPG DSCN9914.JPG DSCN9916.JPG DSCN9917.JPG DSCN9918.JPG DSCN9919.JPG DSCN9920.JPG DSCN9921.JPG DSCN9923.JPG DSCN9924.JPG