A Sajószentpéter-Nagytemplomi Református Egyházközség Honlapja

Gyász - elhunyt felvidéki testvérgyülekezetünk gondnoka

2019-09-03 12:15:27 / Paszternák István

A héten kaptuk a tragikus hírt, miszerint 2019. szeptember 2-án, 88 éves korában elhunyt Bíró Zoltán, a Sajórecskei Református Egyházközség három évtizede szolgálatban álló gondnoka.

 

Zoli bácsiban egy egyenes gerincű, magyarságában és református hitében megingathatatlan testvért, közösségének elismert vezetőjét, egyben őszinte barátot ismerhettünk meg, majdnem egy évtizeddel ezelőtt. A Sajószentpéter-Nagytemplomi Református Gyülekezet 2010-ben keresett testvéri kapcsolatokat az országhatáron túl, Sajórecskén. Zoli bácsi az elsők között támogatta és munkálta testvérgyülekezeti kapcsolatunk kiépítését. Az eltelt évek alatt számos áldott közös alkalmon vehettünk részt munkája segítségével. Boldogság volt számunkra Vele egy közösségben lenni, magunkat barátjának tudni!

 

Bíró Zoltán gondnok testvérünk temetésére nagy részvéttől övezve, 2019. szeptember 4-én, 15.00 órától került sor a sajórecskei temetőben. Túlzás nélkül mondható, hogy ott volt nem csak az egész falu, de a szomszédos községekből is rengetegen érkeztek.

 

Gyülekezetünk minden tagja nevében Borbély János korábbi lelkész, Bíró Zoltán bácsi személyes jó barátja, valamint Paszternák István gondnok vett részt a temetésen és helyezett el koszorút a síron. Őszinte részvétünket tolmácsoltuk az elhunyt gondnok testvérünk családjának, és az egész Sajórecskei Református Egyházközségnek! A gyászolóknak Isten vígyasztalását kívánjuk!

 

Isten Veled, Zoli bácsi!

 

Paszternák István

gondnok