Sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskola

 

A református diakónia példamutatói a „refis” kisdiákok

2015-01-23 13:25:53 / D I

„Érezzétek és lássátok, hogy jó az Úr!

Boldog az az ember, aki Hozzá menekül."  (Zsoltárok könyve 34, 9)


A Petőfi Sándor Református Általános Iskolában nagyon fontosnak tartjuk a szeretetszolgálatot, az egymás segítését, támogatását.

Erre számtalan lehetőség nyílt a 2014/2015-ös tanév első félévében is.

A Hunyadi utcai Idősek Klubjában jártunk október 2-án. Az idősek napja alkalmából köszöntöttük a klub tagjait. Vendéglátóink nagyon nagy szeretettel fogadtak bennünket, örültek köszöntő verseinknek, énekeinknek. Erre az alkalomra az iskola dráma szakkörének, valamint énekkarának tagjai készültek. Szólóénekkel a 6. osztályos Szilágyi Szonja, valamint a 3. osztályos Greskó Dalma örvendeztette meg a hallgatókat. Magyar Blanka 3. osztályos tanuló, a 4. osztályos Behina Kinga és a 6. osztályos Farkas Kitti fuvolázott. Jarecsni Panni, Erdélyi Luca, Gógh Rebeka, Farkas Kitti, Bihari Brúnó Soma, Bodnár Bálint, Behina Kinga,  Gáspár Roland, Juhász Réka, Balogh Blanka, Jenei Gréta, Francsics Evelin, Viczmándi Lili, Magyar Blanka, Durányik Eliza, Nagy Gréta és Móricz Dóra szavalt. Köszöntő műsorunk után átadtuk saját készítésű ajándékainkat, az igés könyvjelzőket a jelenlévőknek. Hálásan fogadták a verseket, dallamokat és ezt a kis szerény meglepetést is, amit technika órán készítettünk együtt a felső tagozatos diákokkal.  Diákjaink szívét is melegség töltötte el, látva azt, hogy ezzel a kis figyelmességgel milyen örömöt tudtunk adni a klub tagjainak. A csapatot Petricska Eszter és Kádár Eszter tanárnők kísérték.

 

Advent idején, az utolsó tanítási napon (december 19-én) a dráma szakkörös tanulók meglepetéssel készültek az iskola közösségének a református közösségi házban. A jelenet lényege az volt, hogy egy 21. századi család karácsonyra készül, közben kántálók jönnek, akik versekkel, énekekkel lepik meg a családot. A jelenetben a tanulók magyar és angol nyelven is énekeltek az Isten fénye út a sötétben kezdetű dalt. („We are marching in the light of God") követően az iskola közössége együtt énekelt karácsonyi dalokat, ahogy ezt már tavaly is tettük együtt. Köszönjük a dráma szakkörös tanulóknak a felkészülést: Viczmándi Lili, Sárosi Szabolcs, Behina Kinga, Sólyom László, Nagy Gréta, Francsics Evelin, Gógh Rebeka, Pirnák Laura, Bordás Dávid, Móricz Dóra, Jarecsni Panni. A drámásokat Kádár Eszter Éva tanárnő tanította be.

Az iskolában a pedagógusok egysége és összetartása is megnyilvánul. Névnapi köszöntésre került sor december 19-én. Egységben, szeretetben ünnepeltünk együtt. Versekkel, énekekkel készültünk. A köszöntő műsort Kádár Eszter Éva állította össze.

 

Január végén az ökumenikus imahétre kerül sor. Most is bizonyíthatjuk  összetartásunkat, a felekezetek közötti egységet, egymás segítését, támogatását. Minden gyermeknek, szülőnek és pedagógusnak is lesz alkalma arra, hogy ellátogasson a római katolikus, a görög katolikus, a református, az evangélikus és a piarista templomba Sátoraljaújhelyen is.

(Kádár Eszter Éva)