Mécses Központ

Közösségépítés a Lévaysoknak Mályiban

2010-10-19 08:06:44 / Adminisztrátor

Már csak „Mályi hét"-nek emlegetik a Lévay József Református Gimnáziumban azt a közösségépítést szolgáló hetet, amikor a 12-esek kivételével minden évfolyam eltölt egy napot a Mécses Központban, azért, hogy a korosztályának megfelelő témával foglalkozzon.  

Az idén hetedikben az osztályközösség, kilencedikben a generációk közötti kapcsolat, tizedikben pedig a párválasztás volt a téma. A délutáni érkezés és a szobák elfoglalása után vacsorával kezdődött a program, majd a vallástanár feladata volt, hogy ráhangolja a témára és a másnapi foglalkozásokra a diákokat. Most az esték során Ifj. Csomós József és Gere Gábor lelkipásztorok segítettek a zenélésben és a játékban. Másnap délelőtt az osztályok az osztályfőnökökkel dolgozták fel a témát, majd ebéd után a Máon Református Diakóniai Központ munkatársai és a központ által felkért szakemberek érkeztek az osztályokhoz, ahol kisebb csoportokban próbálták segíteni a diákokat a konfliktusok kezelésére az adott témán belül.

A Mályi-hét tapasztalatai szerint a kint töltött idő közösséget épít, nem csak diákok között, hanem tanár és diák között is.