Mádi Református Egyházközség

Beszámóló az evangélizációs hétről...

2009-03-09 13:25:25 / Tar László Péter

A Mádi Református Egyházközségben 2009.03.02-től 08-ig evangélizációs hét volt. Az alkalmak egyben a böjti úrvacsorára való közös készülésünket is elmélyítették. Az alkalmak hang anyaga letölthető honlapunk "Igehirdetések" -című menüpontjából.

 

A Mádi Református Egyházközségben 2009.03.02-től 08-ig evangélizációs hét volt. Az alkalmak egyben a böjti úrvacsorára való közös készülésünket is elmélyítették.

 

   Hétfőn Almásiné Tar Gabriella ( A Sárospataki Teológiai Akadémia Rektori Hivatalának munkatársa) hirdette közöttünk Isten Igéjét Nehémiás könyvének első része alapján. Szolgálatában arról beszélt többek között, hogy a próféta, (aki már a fogság idején született) amikor meghallotta, hogy Jeruzsálem  várfala csupa rés, nem a babilóni királyhoz ment segítségért, amint azt többen tanácsolták neki, hanem elsőként a királyok királyához az élő Istenhez fordult. A minden élők Ura a mi elsőszámú menedékünk és segítségünk! Az igehirdetésben hangsúlyt kapott az Isten szerinti megszomorodás, a bűnbánat gyakorlása is, ami a böjti hetekben különös erővel segíthet minket az Isten felé fordulásban.

   Kedden Beidek Endre (A sárospataki Ref. Kollégium Gimnáziumának nevelő- és vallástanára) szolgált közöttünk. Isten Igéjét az első Thessz. levél 1, 1-8 alapján hirdette. Megragadó volt a szolgálatban, ahogy Isten ma is munkálkodó erejéről hallottuk a bizonyságtételt. Az úr ereje ma ugyan olyan erővel munkálkodik, ahogy egykor a vörös tengert megnyitotta az Úr, hogy népének szabadulást szerezzen. Kívánom, hogy ennek az erőnek a segítségét tapasztaljuk meg napról napra!

   Szerdán dr. Nagy Antalné ( A S.R.T.A. tanára) tett bizonyságot közöttünk. Jn. evangéliumának 10. fejezete alapján beszélt a jó pásztorról, aki mindig az ajtón megy be a juhok aklába. Jézus Krisztus azokat az ajtókat "használta" amelyeket az Atya számára a próféciáktól kezdve, a testet öltés megvalósulásán át, a kereszt keserű poharán keresztül a feltámadás dicsőségéig kijelölt. Jézus egész élete, halála és feltámadása tökéletesen bel illik az Isten számunkra elkészített szabadításának tervébe.

   Csütörtökön Rácsok Gabriella ( a S.R.T.A. rendszeres teológiai tanszékének tanára) Jn. ev. 19,23-37 alapján Jézus halálának titkáról beszélt közöttünk. Ha az élet tragédiáinak történéseinél leragadunk, akkor egy fajta lelkeket felőrlő mókuskerékbe kerülünk. Az események történése mögött meghúzódó okokat és célokat Isten szemszögéből úgy láthatjuk, mint az Úr tervének beteljesedését. Adja Isten, hogy a mi életünket is az Ő akaratának engedve állítsuk az Úr tervének szolgálatába!

   Pénteken Kovács József ( A Sárospataki Ref. Koll. Gimnáziumának vezető vallástanára) a gimnázium ez évi vezér Igéje szerint hirdette közöttünk az Isten szavát. Az Isten közelségéről beszélt, aki Igéjét a szívünkbe és a szánkba adja. Isten közelsége akkor lehet nyilvánvaló az életünkben, ha beszédei szerint cselekszünk életünk során.

   Szombaton Pásztor Gyula a Sárospataki Református Teológia tanára, (aki egyben a teológus ifjúság lelkipásztora is) Józsué könyvéből a 3. rész 5. verséből vette az alapigét. Szolgálatában Isten csodálatos ígéreteiről beszélt, amelyek mindig beteljesednek. Isten ígéreteinek valósága tükröződik a múltból, az Úr igéretei erősítenek minket a jelenünkben, és ez ad reménységet a jövő felől is. Isten ígéreteire várva lehetünk csodákat átélő emberekké.

   Vasárnap dr. Nagy Antal Mihály a Sárospataki Református Teológiai Akadémia nyugalmazott professzora tolmácsolta számunkra Isten Igéjét. Az alap Ige Ézsaiás 59,1-2 -ből hangzott, amelyen keresztül Isten tükröt tartott elénk. Országunkat, mint egységes népet is mérlegre teszi az Isten, és ha népünk a maga egészében nem tér meg, akkor nem kerülhetjük el a pusztulást. A bűnbánat és a megtérés azonban Istentől való gyógyulást hozhat nem csak az egyes ember életében, nem csak egyes országok életében, de a teremtett világ, az ember által tönkre tett természet vonatkozásában is.

Galéria

Almásiné Tar Gabriella Beidek Endre Dr. Nagy Antalné Rácsok Gabriella Kovács József Pásztor Gyula Dr. Nagy Antal Mihály Gyülekezet 1 Gyülekezet 2 Gyülekezet 3