Kovácsvágási és Füzérradványi Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Budapest

Főoldal / Budapest

Hangok

Tóth Tamás / 2014-02-17 16:57:56



A vasárnapi igehirdetések és dicsőítés meghallgatható az : Igehirdetések és hanganyagok menüben. AZ énekes dicsőítést egy egyszerű diktafonnal vettük fel, a felvétel minőséget ez megmagyarázza. tovább

Képek

Tóth Tamás / 2014-02-17 12:12:35

A galériához kattints a tovább gombra!

tovább

Képek

Tóth Tamás / 2014-02-16 19:31:13

Képek az evangelizációról a csatolt galériában

 

Kattintson a tovább gombra!

tovább

Evangélizáció

Tóth Tamás / 2014-02-15 16:17:00

Dr. Kádár Ferenc igehirdetései megtalálhatóak az:

Igehirdetések és hanganyagok menüben


tovább

Képek a radványi alkalmakról

Tóth Tamás / 2014-02-15 12:18:01






tovább

December-Január

Tóth Tamás / 2014-01-27 11:13:01

Berecz Katalin irásai

 

Nagyon elgondolkodtató beszédet hallottunk a második adventi vasárnapon a füzérradványi ref. templomban.

Egy fiatal lelkész, Grega Róbert indított engem - de gondolom többünket is - az életvitelünk feletti elgondolkodásra !

Miket csinálunk, hogy is éljük az életünket, segítünk-e akinek kell és hajlandóak vagyunk -e erre ?

Teszünk-e valamit azért, hogy jobban szeressenek-kedveljenek az emberek, vagy úgy vagyunk vele, hogy bánja a fene, most rossz kedvem van, engem is megbántottak, én is bántok !!!

Benne vagyunk jócskán az adventben. Kopogtat a karácsony az ablakon !

Tiszta, rendben van minden ??? Minden külsőség, amit az emberek látnak, amit az emberek felé mutatunk, így többé-kevésbé rendben vagyunk !

És itt jött a tiszteletes Úr kérdése, szépen,  halkan, szinte alig hallhatóan, mégis kristály-tisztán, zavarba ejtő egyszerűséggel : és mi van a lelkünkben ? És a lelkünk csak hallgatta: jók vagyunk-e, segítünk-e ? , vagy azt mondjuk, ez rossz ember volt világéletében, mit segítsek rajta ! ... és szaladunk tovább a dolgaink után; jaj fel kell díszíteni a lakást, kívül-belül, jön az angyalka, jön a Jézuska, mindennek szépnek és rendben kell lennie ! Pedig mindannyian jól tudjuk, hogy a kis Jézuska egy betlehemi, szegényes istállóban született, ahol nem voltak szemet kápráztató, gyönyörű fényfüzérek, esetleg egy szegre akasztott olajlámpa pislákolt ! A Jézuskának jó volt így is !

Ő így jött, egyszerűen, szegényen, a szegények közé !

Még az is eszembe jutott ezeknek a gondolatoknak a kapcsán - amikor Pesten sétáltunk a Citadella környékén - hajléktalanokat láttunk a sűrű bokrok között, rendesen, hosszabb távra berendezkedve !!! A luxus-villák lakói éppen rájuk láttak ! ... Tudom, hogy nem minden hontalan volt bűnös, hibás életvitelű !!! - és megint a visszatérő kérdés MIÉRT ???

Senki nem tud erre a kérdésre választ adni, megnyugtatóan.

Azt kívánnám mindenkinek, így karácsony táján, hogy a szegényen megszülető kis Jézus lelkibékéje legyen a nélkülözők és a minden jóban dúskálók lelkében egyaránt !

Berecz Katalin Füzérradvány. 2013.12.11.

 

tovább

GYÜLEKEZETI ÚJSÁGUNK III. SZÁMA

Tóth Tamás / 2012-09-06 08:20:42


2012. augusztus 26. 1. évf. 3. szám

„MINT A SZARVAS……”

A Kovácsvágási és Füzérradványi Református Gyülekezet újság címének magyarázata:

(Zsoltárok Könyve 42, 2.) „ Mint a szarvas kivánkozik a folyóvizekre, úgy kivánkozik az én lelkem hozzád, oh Isten!”

„Adjunk hálát az Istennek”

Új kenyér ünnepén adjunk hálát Istennek, hogy ebben az évben is megadja a mindennapi kenyerünket. Köszönjük meg, hogy az idén is volt aratás. Dicsérjük Őt, amiért életünk nehézségei közepette megtapasztaljuk tápláló szeretetét. Járuljunk elé bűnbánattal! Hálaadó szívvel köszönjük meg, hogy adta érettünk egyszülött Fiát, az életnek kenyerét, hogy ne csak a jelenben tartsa meg testünket, hanem testestől-lelkestől örök életre tápláljon bennünket!

Imádkozzunk Új kenyér ünnepén így:

Mi Atyánk a Jézus Krisztus által! Hálát adunk neked a mindennapi kenyérért, köszönjük, hogy biztosítod számunkra a megélhetést a nehéz időkben. Nem csak testileg, hanem lelkileg is táplálsz bennünket Szent igéd által. Hálát adunk neked, hogy ígéreted szerint vetés és aratás meg nem szűnik. Köszönjük, hogy gondviselő jó Atyánk vagy. A tíz parancsolatot tanulmányozva szánjuk és bánjuk, hogy parancsaidat mindennap megszegjük! Könyörgünk hozzád, fiad megtöretett testéért irgalmazz nekünk. Könyörgünk Szent Lelkedért, hogy az úrvacsora kenyere és bora tápláljon minket Fiad halálának és feltámadásának erejével, tápláljon megtisztuló, megújuló életre. Jézus Krisztusért fogadd hálaadó imádságunkat, Szent Lelked erejével formáld egész életünket rád tekintő, hálaadó életté, a te nagy neved dicsőségére, mert Tiéd a dicséret, dicsőség, tisztesség és hálaadás, most és mindörökké!

Ámen!

tovább

Viszhang

Tóth Tamás / 2012-09-05 06:33:02

Kovácsvágási nyáresti koncert a református templomban.

A Magyar Kontinental Singers Együttes adott koncertet Augusztus 25.-én, egy gyönyörű nyári estén a kovácsvágási református templomban.
A szép számban összegyűlt hallgatóság - a környező falvakból is érkeztek emberek - elbűvölten hallgatta-látta a fiatal arcokat, akikről sugárzott az öröm és az Istenbe vetett bizalom.
A több, mint egy órát boldog énekléssel, örömzenéléssel, tánccal töltötték meg.
Milyen fiatalok, milyen kedvesek ! - lehetett hallani a padsorokból a halk és elismerő suttogásokat.
Bizony, nagy öröm ilyen fiatalokat is látni és hallani, mert akadnak elrettentő életet élők is !
Bár eljönne minden fiatal életében a megvilágosodás, hogy az életét szeresse és ne tegye tönkre a különféle ártalmas dolgokkal. Nem azt mondom, hogy most már aztán zárjanak be a diszkók, ne hallgassák a kemény - "hard metal" - t, ha azt szeretik, csak tudjanak határt szabni maguknak és jobban járnának, jobban sáfárkodnának a fiatal életükkel !
Ehhez persze beszélgetések kellenének, egy kissé komolyabban, mint amit megszoktak a fiatalok. Szükségük van nekik is néha az elmélyültebb gondolatokra, ezt sokszor lehet tapasztalni náluk. Csak hát rá fogunk mindent a rohanó világunkra, és nem akarjuk észre venni, hogy arra van időnk, amire akarjuk ! Rajtunk áll, hogy hova megyünk, mit hallgassunk meg. Például maradhattunk volna mi is otthon a szomszédos kis falunkban, Füzérradványban, nézhettük volna a TV-ét, vagy bármi mást csinálhattunk volna, de mi néhányan úgy döntöttünk, hogy eljövünk erre a koncertre. És milyen jól tettük !!! Nagyon jó érzés volt látni és hallani ezeket az izzig-vérig mai fiatalokat és mégis mintha szebb-jobb emberi lélek nézett volna vissza ránk a szemeikből.
Ez bizony a lélek békéje, nyugalma, szeretete, amit csak az Istenhit nyújthat az embereknek !

Szívből köszönöm Nekik a szép élményt, amit nyújtottak. Kívánom, hogy még sokáig örvendeztessék meg a hallgatóságaikat kedves lényükkel, énekükkel, szeretetükkel !

Berecz Katalin
Füzérradvány
tovább

Continental Singers

Tóth Tamás / 2012-08-20 13:43:37

 

 

 

Kovácsvágás

2012. augusztus 25 (szombat) 18.00-óra

Helyszín: Új főtér ( eső esetén református templom)

Az koncert díjtalan, de adományokat elfogadnak.

Az együttes CD lemezeit a helyszínen meg lehet vásárolni!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Kovácsvágási Református Egyházközség


 

 

 

 

 

 

 

tovább

Paul Washer

Tóth Tamás / 2012-06-28 08:49:05

Szeretettel ajánlom ezt a rövid bizonyságtételt:

 

http://www.youtube.com/watch?v=xKpQJ8libgM

 

 

tovább