Karcsai Református Egyházközség Honlapja

 

Biblia- és szőtteskiállítás

2008-04-20 17:55:02 / Adminisztrátor

Az evangélizációs hét záró alkalma volt 2008. április 20-án délelőtt a 11 órakor kezdődő istentiszteleten, melyen Pásztor Gyula a Sárospataki Református Teológia Akadémia spirituálisa és néhány teológusdiák szolgált.

A prédikáció Jakab apostol levelének 1, 19-21 alapján arra bátorított, hogy Isten igéjét mindig az első helyre tegyük, de ne csupán hallagtói, hanem megtartói is legyünk. A teológus-hallagtók néhány énekkel és versekkel bíztattak az Ige meghallására és szívünkbe fogadására. Gyülekezetünk Tompa Mihály Nőikara énekével Istenhez hivogatott.

Ezen az alkalmon nyitotta meg a gyülekezet a Biblia éve eseménysorozata alkalmából Biblia és a karcsai mutívumokkal díszitett szőttesekből készített kiállítását is. Nagy segítségére volt a gyülekezetnek Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, Aszaló község polgármestere Árvai Károly, valamint az aszalói önkormányzat dolgozói. Hálaadással köszönjük meg a gyülekezet minden tagjának, hogy rendelkezésünkre bocsátották örökségből maradt Bibliáikat, imádságos- és énekeskönyveiket, valamint szeretettel köszönjük meg a kiállítás rendezésében való részvételüket és a vendéglátásban nyújtott segítségüket. 

Az alkalom képei megtekinthetők a képek menüpont alatt.

 

A Karcsai Református Egyházközség Presbitériuma szerettel hívja és várja a kiállítást megtekinteni vágyó érdeklődő gyülekezeti testvéreket és a környékre látogatókat. A templomi kiállítás egész nyáron megtekinthető.