A Gönci Református Egyházközség Honlapja

Ifi tábor Jósvafőn

2012-08-01 11:36:25 / Csomós Józsefné

2012.július 23-24ig Jósvafőn táborozott gyülekezetünk ifjúsága 17 fővel.

Nagy izgalommal várták a gönci ifisek július utolsó hetét, mert Jósvafőre készültek táborozni. Vajon milyen lesz? Nem fogunk unatkozni? Jó lesz az idő? Jó lesz a hangulat? Milyen lehet egy egyházi tábor? Milyen lesz egy lelkésszel egy táborban? A sok sok ilyen és ehhez hasonló kérdést megválaszolta a tábor és magáért beszél az utolsó kérdésük: Mikor jövünk legközelebb?

Mert meglátták, hogy egy egyházi tábor is lehet jó és élvezhető. Nem is olyan unalmas egy lelkész és meg lehet lenni a haverokkal való esti randalírozás és számítógép nélkül akár 5 napig is és ez sem unalmas. Rájöttek, hogy egy beszélgetés lehet „király" és, hogy a kapcsolataiknak több és mélyebb vetülete is van, mint azt ők gondolták, vagy ahogyan megélik. Ez volt ugyanis a hét fő témája. KAPCSOLATAINK. Kapcsolatunk magunkkal, ezen belül az önértékelés és értékesség kérdése. Kapcsolatunk másokkal: barátság és párkapcsolat. 

Minden napunkat reggeli áhítattal kezdtünk, ahol a tékozló fiú történetét hallgattuk különböző megközelítésekben, a napot pedig egy zsoltár elolvasásával és rövid imádsággal zártuk.

Szabadidős tevékenységek között szerepelt egy hosszú túra az Aggteleki Cseppkőbarlangban, lovaglás hintóval és vezetőszáron, valamint megnéztük a helyi Tájházat. Természetesen nem maradhatott el a sportdélután, valamint a sok vidám játék sem, de a fiatalok számára talán a legélvezetesebb mind közül a vízibomba és a patakban való fürdetés volt.

A táborról készült képek egy részét a galériában lehet megtekinteni.