A Gönci Református Egyházközség Honlapja

Presbitériumi és ifjúsági továbbképzés Berekfürdőn

2011-10-12 09:44:34 / Csomós Józsefné

2011 szeptember első felében immáron sokadik alkalommal egy hétvégés továbbképzésen vett részt a presbitériumunk. Ami mégis új volt ezen a hétvégén, hogy az ifjúság tagjai is jelen voltak, mint a jövő generációja, hiszen fontos, hogy gondoljunk az elkövetkezendőkre is.

2010 szeptemberében presbitériumunk, a minden éves Berekfürdői továbbképzés alkalmával arra a szilárd elhatározásra jutott, hogy a következő éven - 2011ben - a fiatalokkal együtt szeretné eltölteni ezt a hétvégét.

Az elhatározást tettek követték, amikor is 2011 szeptember 9-én, nemcsak Göncről indult el a presbitérium Berekfürdőre, hanem volt fiatal, aki Miskolcról, volt, aki Debrecenből, vagy éppen Budapestről - aszerint ki hol tanul vagy dolgozik. Mindezt azért, hogy jó hangulatban, de mégis komolyan és mélyen, együtt gondolkodva gyülekezetünk jövőjéről - legyen szó a közeledő presbiterválasztásról, éppen alakuló ifjúságról, vagy bármi más teendőről - közösen induljunk vissza Göncre, a Gönci Református Egyházközségbe. Közösen, korhatárt átívelve azért, hogy tegyünk. Tegyünk a gyülekezetért, a városért, de mindenek előtt Isten országának az épüléséért.

Éppen ezért az első esti közös vacsorát és hajnalig tartó beszélgetést, játékot egy szombat reggeli áhitat, valamint egy délelőtti előadás, majd annak kiértékelése követte. Mit tehetünk? Mit tehet a presbitérium? Mit tehet az ifjúság? Mit tehet az Istenben bízó ember? Megállapítottuk, hogy a legfontosabb az Istenre és az egymásra való odafigyelés és az, hogy tudjunk közösen, kéz a kézben munkálkodni a gyülekezeten belül és onnan kiindulva a világ felé.

Délután szabadon választott helyi programokon vehettünk részt, este pedig még egy közös „napzárásra" találkoztunk. Vasárnap együtt mentünk el a közeli Kenderesre, ahol ünnepi istentiszteleten hallgattuk Isten igéjét.

A hétvégéről készült képeket a galériában lehet megtekinteni.