Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2020. március 29. – Böjt 5. vasárnapja)

2020-03-29 10:47:02 / Robb Martin

.

® Isten 76 éves korában hazaszólította Szilágyi István Levente testvérünket, a gyülekezetünk presbiterét, főgondnokát, akinek hathatós, odaadó munkája, szolgálata mellett épült fel leégése után újra a Deszkatemplom. Tizenöt éven át tartó betegségét türelemmel, alázattal viselte, derűje, reménysége, Isten iránti hálája sosem múlt el. 2020. március 27-én, pénteken 10 órakor a Deszkatemplomból kísértük utolsó földi útjára a járvány miatt szűk családi körben.

 

Emléke szívünkben él. Az igaznak az emlékezete áldott. (Péld 10:7)

 

® A jövő vasárnap virágvasárnap, az Úr Jézus jeruzsálemi bevonulását ünnepeljük - sajnos csak ugyanígy, internetes segítséggel tudunk istentiszteletet tartani a járvány miatt 10 órától. Imádkozzunk a mielőbbi szabadulásért!

 

® Az egyes bibliakörök elkezdtek videós konferenciahívás segítségével alkalmakat tartani. Ez egy új helyzet, igyekszik mindenki alkalmazkodni, a legtöbbet kihozni a lehetőségekből. Hálásak vagyunk Istennek azért, hogy a modern technika segít abban, hogy a gyülekezet tagjai ne legyenek egymástól teljesen elzárva.

 

® Az új helyzethez alkalmazkodva többekben is felvetődött, hogy bár nincsenek hagyományos értelemben vett templomi istentiszteletek, mégis szeretnék perselyes adományaikat eljuttatni a gyülekezethez. A banki átutalást választják ezek a testvérek. A gyülekezet bankszámlaszáma: 11734004-20016124 (OTP)

 

® A gyülekezeti terem aljzatkiegyenlítője kiszáradt. A szakemberek most azonban nem tudnak jönni dolgozni: várhatóan 2 hét múlva fogják lerakni a padlót. Ha elkészül, fényképek/videó útján tudatjuk a testvérekkel.

 

® Érdeklődtek szülők a konfirmációval kapcsolatban is: sajnos semmit sem tudunk ezzel kapcsolatban mondani. Természetesen a konfirmáció nem marad el, de jelen pillanatban senki nem tudja megmondani, hogy mikor ér véget a járványügyi helyzet. Egyelőre amint látjuk is, a helyzet szigorításával, a betegség terjedésével kapcsolatos hírek érkeznek.

 

® Isten adjon türelmet, békességet mindnyájunknak ebben a nehéz időszakban és tartsa meg életünket! Ő adjon bölcsességet vezetőinknek a döntésekhez és tudást, kitartást az egészségügyben dolgozóknak a betegek kezeléséhez, a kutatóknak az ellenszer megtalálásához!

 

Áldás, békesség!