Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2020. január 19.)

2020-01-17 19:26:57 / Robb Martin

.

® Ma délután nem lesz istentisztelet templomunkban. Helyette hívogatjuk a testvéreket az Ökumenikus Imahét nyitó istentiszteletére, amely 17 órakor kezdődik a belvárosi evangélikus templomban. Igét hirdet Szemerszki Mihály görög katolikus parókus.

 

® A jövő héten, minden nap 17 órai kezdettel kerülnek megrendezésre az Ökumenikus Imahét alkalmai a belvárosi templomokban. A helyszínek és a szolgálattevők pontos rendjét a kihelyezett plakátokon és a kijáratnál elhelyezett elvihető szórólapokon megtekinthetik a testvérek. Templomunk január 22-én, szerdán ad helyet az Ökumenikus Imahét alkalmának. Igét hirdet Artur Prenkiewicz minorita szerzetes, az igeolvasás és az imádság szolgálatát Salai Szabolcs görögkatolikus segédlelkész fogja végezni. Az istentisztelet után szerény szeretetvendégséget rendezünk a templom előtt. Kérjük, hogy aki egy tálca süteménnyel vagy pogácsával hozzá tud járulni a szeretetvendégség megrendezéséhez, éljen ezzel a szolgálati lehetőséggel!

 

® Az imahét miatt a jövő héten a csütörtöki istentiszteletünk elmarad. A záró alkalom január 25-én, szombaton, 17 órakor lesz, a Minorita Templomban, az érsek és a püspökök szolgálatával.

 

® Hétfőn 8 órakor Jókai Iskolánk hétkezdő istentisztelete lesz a templomban. Szerdán 10 órakor bibliaóra lesz a gyülekezeti teremben, 18 órakor a Fiatal Felnőttek Köre találkozik a parókián, és a Hajnal Kör is 18 órakor tartja alkalmát, szintén a parókián. Csütörtökön 18 órakor FeTa bibliaóra a gyülekezeti teremben. Pénteken délután fél 5-kor konfirmációs óra lesz a parókián, 18 órakor Ifi lesz a parókián, és szintén 18 órakor a Keresztkérdések Kurzus tartja következő alkalmát a gyülekezeti teremben.

 

® Jövő vasárnap, január 26-én, délelőtt két istentiszteletet fogunk tartani. Fél 9-kor Jókais istentisztelet lesz, 10 órakor pedig a szokásos, hagyományos istentisztelet. Délután 16 órakor is lesz istentisztelet. A délutáni istentisztelet után, 17 órától, presbiteri gyűlést tartunk a gyülekezeti teremben, melyre tisztelettel hívjuk és várjuk a presbiter és pótpresbiter testvéreket.

 

® Arra kérjük a testvéreket, hogy aki még nem rendezte 2019-re az egyházfenntartói járulék befizetését, az tegye meg még január hónapban!

 

® Felhívjuk a testvérek figyelmét, hogy a Presbiter című újság megrendelhető a 2020. évre.

 

® Megérkezett a Reformátusok Lapja legújabb száma, az iratterjesztésben megvásárolható.

 

Áldás békesség!