Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2018. október 07.)

2018-10-04 23:10:38 / Robb Martin

.

® Ma délután 16 órakor istentisztelet lesz templomunkban.

 

® Jövő héten, hétfőn, 8 órakor Jókai Iskolánk hétkezdő istentisztelete lesz a templomban. Csütörtökön, délelőtt fél 10-től a Kálvin Szövetség Női Köre tartja összejövetelét a parókián, 17 órakor istentisztelet lesz a templomban. Pénteken 18 órától ifjúsági bibliaórát tartunk a parókián, és a „Kövess engem" Kör is találkozik, szintén a parókián.

 

® Jövő vasárnap délelőtt fél 9 és 10 órakor tartunk istentiszteleteket a templomban. Mindkét istentiszteleten a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa szervezésében, Nt. Szeverényi János, az evangélikus egyház missziói lelkipásztora fog szolgálni közöttünk. Utána lehetőség lesz a vele való beszélgetésre is. Ezen a vasárnapon délután nem tartunk majd istentiszteletet templomunkban, helyette hívogatjuk a testvéreket a belvárosi evangélikus templomban, 17 órakor kezdődő ökumenikus istentiszteletre.

 

® Külön perselyeket helyeztünk ki a gyülekezeti házunk felújításának támogatására. Kérjük a testvéreket, hogy aki teheti, adakozzon erre a célra! Köszönjük az eddig beérkezett adományokat! Tájékoztatjuk a testvéreket, hogy van lehetőség banki átutalással és postai csekken is befizetni adományaikat.

 

® A gyülekezeti ház felújítási munkálatai miatt bizonytalan ideig, a felújítási munkák befejezéséig, nem tartunk vasárnaponként gyermek-istentiszteletet.

 

® Szomorú szívvel hirdetjük, hogy elhunyt gyülekezeti tagunk, Szombathelyi Sára, 92 éves korában. Utolsó útjára október 3-án, szerdán, 13 órakor kísértük a Deszka Temetőben. Vigasztalódást kívánunk a gyászoló családnak!

 

® Kérjük a testvéreket, hogy ezen a héten imádkozzunk továbbra is a gyülekezeti házunkon folyó munkáért, hogy minden rendben elkészüljön és minél hamarabb használni tudjuk!

 

® Október 13-án, szombaton, az óvodánk udvarának takarítását szeretnénk megvalósítani. Hívjuk és várjuk azokat a testvéreket, akik ebben a munkában tudnak segíteni!

 

® A Keresztkérdések kurzus idei sorozata október 26-án, pénteken indul, 18 órakor, a gyülekezeti teremben.

 

® Október 14-én, vasárnap, 15 órakor, az Alsóvárosi Református Egyházközség templomában iktatják be lelkipásztori szolgálatába Orosz István nagytiszteletű urat. Az ünnepi istentiszteletre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

® Új gasztrokulturális esemény segíti a reformátusok összetartását: október 12-14. között első alkalommal rendezik meg a Református Ízek Találkozóját a horvátországi Kopácson. Az idei találkozó fő témája a paprika lesz.

 

® Megjelent a Reformátusok Lapja legújabb száma, az iratterjesztő asztalnál megvásárolható.

 

Áldás békesség!