Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2018. július 22.)

2018-07-20 12:50:41 / Robb Martin

.

® 10 órai istentiszteletünkön a keresztség sákramentumában részesültek Denis Christophe és Bartha Ráhel gyermekei: Elisabeth Katalin és Jeremie-Péter, Dr. Bartha Árpád presbiter testvérünk unokái. Isten gazdag áldását kérjük a megkeresztelt gyermekek és szeretteik életére!

 

® Szeretettel köszöntjük gyülekezetünkben nagytiszteletű Bernard Zoltán lelkipásztor testvérünket Belgiumból, aki az igehirdetés szolgálatát végezte közöttünk. Köszönjük szolgálatát és Isten gazdag áldását kérjük életére, szolgálataira, szeretteire és gyülekezeti életükre.

 

® Ma délután 16 órakor istentisztelet lesz templomunkban.

 

® Jövő héten, csütörtökön 17 órakor istentisztelet lesz a templomban.

 

® Jövő vasárnap a szokott rendben, fél 9, 10 és 16 órakor lesznek istentiszteleteink a templomban.

 

® Külön perselyeket helyeztünk ki a gyülekezeti házunk felújításának támogatására. Kérjük a testvéreket, hogy aki teheti, adakozzon erre a célra! Köszönjük az eddig beérkezett adományokat! Tájékoztatjuk a testvéreket, hogy van lehetőség banki átutalással és postai csekken is befizetni adományaikat.

 

® „Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, az bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert a jókedvű adakozót szereti az Isten. "Hálánk jeleként az elmúlt héten 59.450 Ft adományt helyeztünk el a perselyben.


® Leégett a nagydobronyi imaház és a hatvan gyermeket befogadó óvoda július 15-re virradóra. Egyházunk Zsinata arra kéri a gyülekezeteket, hogy perselyadományaikkal segítsék az újjáépítést! Ezért jövő vasárnap, július 29-én, az istentiszteleteinken külön perselyeket fogunk kihelyezni a nagydobronyiak támogatására. Kérjük a testvéreket, hogy adományaikkal segítség majd az újjáépítés költségeit!

 

® Tájékoztatjuk a gyermek istentiszteletre járó gyermekeket és szüleiket, hogy a gyülekezeti ház felújítási munkálatai miatt 2018. július 29-től, bizonytalan ideig, a felújítási munkák befejezéséig, nem lesz vasárnaponként gyermek-istentisztelet.


® Lelkészi Hivatalunk nyitva tartása a nyári hónapokban megváltozik. Július és augusztus hónapban, kedden és szerdán zárva lesz a hivatal. Hétfőn, csütörtökön és pénteken a megszokott rendben és időben zajlik majd az ügyintézés.

 

® Fájó szívvel tudatjuk, hogy július 16-án, hétfőn, délután 13 órakor kísértük utolsó útjára a Balajti Temetőben, Dr. Némethné Kovács Anna asszonytestvérünket, aki életének 65.-ik esztendejében tért haza Megváltó Istenéhez. Isten vigasztalását kívánjuk a gyászoló család életére!

 

® Idén is megrendezzük nyári napközis táborunkat a Jókai Iskolában, augusztus 13 és 17. között. Szeretettel hívjuk és várjuk a 6-12 éves gyermekeket! Napi háromszori étkezést biztosítunk. A részvételi díj 11.000 Ft/fő. Testvérek jelentkezése esetén és rászorultsági alapon engedményt biztosítunk a részvételi díjból. Jelentkezési határidő: július 31. Egyéb információk a kihelyezett plakátokon olvashatók. Várunk segítőket, szolgálattevő testvéreket is a táborba, akik a gyermekek étkeztetésében, felügyeletében, esetleg tanításában tudnának segítséget nyújtani! Jelentkezni lehet a szolgálatra gyülekezetünk hitoktatójánál, Plaszkó Zoltán testvérünknél.

 

® Kérjük a testvéreket, hogy ezen a héten imádkozzunk azért, hogy a nyári keresztyén táborokban és alkalmakon egyre többen tudják beengedni az életükbe Jézus Krisztust.

 

® 2018. augusztus 6-án, hétfőn, 19 órától, Dr. Varga László koncertje lesz az Avasi műemlék templomban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Áldás békesség!