Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2018. március 18. – Böjt 5. vasárnapja)

2018-03-16 19:19:58 / Robb Martin

.

® Ma délután 16 órakor istentisztelet lesz a templomban.

 

® Jövő héten állandó alkalmaink a szokott rendben kerülnek megtartásra. Szerdán délelőtt a diakóniai csoport látogatást tesz az Őszi Napsugár Otthonban. Csütörtökön 17 órakor istentisztelet lesz a templomban. Pénteken 18 órakor a Keresztkérdések Kurzus záró alkalma lesz a gyülekezeti teremben és a „Kövess engem" Kör találkozója a parókián.

 

® Szombaton 10 órától Húsvéti kézműves délelőttöt rendezünk a gyermekek számára a gyülekezeti teremben. Pogácsa és sütemény felajánlásokat szívesen fogadunk az alkalomra. Bővebb információk a kihelyezett plakátokon olvashatók. Délután 14 órakor a jegyes oktatás következő alkalmára kerül sor a gyülekezeti teremben.

 

® Szintén szombaton, fél 10-től, Jókai Óvodánk családi napot rendez a Jókai Iskolában. 10 órától a gyermekeknek húsvéti játszóház lesz az óvó nénik vezetésével, a felnőtteknek pedig Dányi Zoltán lelkipásztor tart majd előadást Stressz és stresszkezelés a családban címmel. A részvételi szándékot előre kell jelezni!

 

® Jövő vasárnap, Virágvasárnap, a szokott rendben, fél 9, 10 és 16 órakor lesznek istentiszteleteink a templomban. A délelőtti istentiszteleteken Jókai Iskolánk 4. osztályos tanulói fognak szolgálni közöttünk. A délutáni alkalmon pedig felnőtt konfirmandusaink fognak fogadalmat tenni ünnepi istentisztelet keretében.

 

® A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon idén 25. születésnapját ünnepli. A 25 év bőséges áldásaiért adnak hálát egy gálaműsor keretében március 23-án, pénteken, 17 órakor, a Művészetek Házában. A részvétel térítésmentes, de jegyet igényelni kell titkarsag@levaygimnazium.hu e-mail címen.

 

® Úrvacsorára felkészítő bűnbánati istentiszteleteket tartunk március 26 és 28. között, valamint március 31-én, nagyszombaton, minden nap 17 órától a templomban. Március 29-én, nagycsütörtökön, 17 órakor, passiós istentisztelet lesz templomunkban az Éltető Lélek Irodalmi Kör szolgálatával. Március 30-án, nagypénteken, délelőtt 10 órakor tartunk úrvacsorás istentiszteletet a templomban.

 

® Április 1-én, Húsvétvasárnap, a szokott rendben, délelőtt fél 9 és 10 órakor lesznek ünnepi istentiszteleteink a templomban, melyeken megterítjük majd az Úr asztalát is. Délután 16 órakor is lesz ünnepi istentisztelet. Április 2-án, Húsvéthétfőn, 10 órakor lesz ünnepzáró istentiszteletünk a templomban. Gyermek-istentisztelet ezen a napon nem lesz.


® Jókai Iskolánk pályázatot hirdet 2 fő főállású tanító-angol szakos pedagógus álláshelyre. A pályázat benyújtásának határideje: május 15.

 

® Idén is van lehetőségünk felajánlani személyi jövedelemadónk 1+1%-át. Ajánljuk a testvérek figyelmébe a Magyarországi Református Egyházat (0066) és 'A Miskolci Műemlék Deszkatemplomért' Alapítványt. A technikai szám és az adószám átvehető az iratterjesztő asztalnál és a perselyeken.

 

® Külön perselyeket helyeztünk ki a gyülekezeti házunk felújításának támogatására is. Kérjük a testvéreket, hogy aki teheti, adakozzon erre a célra! Eddig 177.880 Ft gyűlt össze. Köszönjük a beérkezett adományokat!

 

® Az elmúlt héten a Magyar Bibliatársulat javára 85.290 Ft pénzadományt helyeztek el a testvérek a célra kihelyezett külön perselyben. Köszönjük az adományokat!

 

® Szeretnénk kérni a testvéreket, hogy ezen a héten imádkozzunk azért, adjon az Úr szemet ahhoz, hogy meglássuk, milyen szolgálatba álljunk be, legyen az akár lelki, akár fizikai. Kérjünk készséges szívet is hozzá!

 

® Megjelent a Reformátusok Lapja legújabb száma, az iratterjesztésben megvásárolható.

 

ÁLDÁS BÉKESSÉG!