Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2017. október 22.)

2017-10-21 20:58:04 / Robb Martin

.

® A 10 órai istentiszteleten a keresztség sákramentumában részesült Kiss Tamás és Bazsa Viktória Boldizsár nevű gyermeke. Isten áldja meg a keresztelő családot!

 

® Ma délután 16 órakor istentisztelet lesz templomunkban.

 

® Heti állandó alkalmainkat a szokott rendben tartjuk: a bejáratoknál olvashatók. Hétfőtől szombatig, minden nap 17 órakor, úrvacsorára felkészítő bűnbánati istentiszteleteket tartunk templomunkban. Hétfőn, a nemzeti ünnep miatt a Lelkészi Hivatalunk zárva lesz. Pénteken 18 órakor újra indul a Keresztkérdések Kurzus a gyülekezeti teremben.

 

® Jövő vasárnap a szokott rendben, délelőtt fél 9 és 10 órakor, valamint délután 16 órakor tartunk istentiszteleteket templomunkban. A délelőtti istentiszteleteken adunk hálát az újborért, megterítjük majd az Úr asztalát is. A 10 órai istentisztelet Harangozó Dóra gyakornokunk vizsga-istentisztelete lesz. 17 órakor presbiteri gyűlést tartunk a gyülekezeti teremben.

 

® Október 31-én, a reformáció napján, délelőtt 10 órakor lesz templomunkban ünnepi istentisztelet.

 

® Október 31-én, Reformáció 500 Nemzeti Megemlékezés lesz a Budapesten a Papp László Sportarénában. Ez lesz a Reformáció 500 jubileumi emlékév központi rendezvénye. A program 10 órakor kezdődik, és várhatóan kb. 15 órakor ér majd véget. Akik a gyülekezetünk szervezésében utaznak az eseményre, azoknak hirdetjük, hogy reggel 7 órakor indulunk a templom elől autóbusszal.

 

® November 4-én, szombaton, 16 órától, Hősök napi ünnepi istentisztelet lesz a templomban.

 

® November 5-én gyászolók vasárnapja lesz gyülekezetünkben. Mindkét délelőtti istentiszteletre hívogatunk minden gyászolót, különösen azokat a testvéreket, akik az elmúlt 1 évben kísérték utolsó földi útjára szeretteiket!

 

® Szomorú szívvel hirdetjük, hogy október 16-án, hétfőn, 15 órakor, a Szent AnnaTemetőben kísértük utolsó földi útjára Garadnai Lászlóné Borbás Erzsébet asszonytestvérünket, aki 74 éves korában költözött haza Teremtőjéhez. Vigasztalódást kívánunk a gyászoló családnak!

 

® Október 26-án, csütörtökön, 17 órától, a Művészetek Házában kerül megrendezésre a VI. Miskolci Református Iskolai Napok, több, mint 10 református intézmény részvételével.

 

® Október 29-én, vasárnap, Sajóládon tartja a reformáció 500. évfordulójának záró alkalmát egyházkerületünk. A rendezvény keretében szoboravatásra és szeretetvendégségre is sor kerül, valamint a sajóládi református templom felszentelésére.

 

® Jövő vasárnap, október 29-én, a Zsinat felhívására külön perselyt fogunk kihelyezni a délelőtti istentiszteleteken. A bedobott adományokkal a Nyíregyháza-Örökösföld városrészben épülő református templom építését támogathatják a testvérek.

 

® Megjelent egyházkerületi lapunk, a reFORRÁS legújabb száma. Az iratterjesztésben megvásárolható a Reformátusok Lapja legújabb számával együtt.

 

Áldás békesség!