Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Honlapja

Deszka-hirdetések (2017. március 19. – Böjt 3. vasárnapja)

2017-03-17 21:47:04 / Robb Martin

.

® Ma délután 16 órakor istentiszteletet tartunk a templomunkban.

 

® Jövő héten, kedden 10 órakor bibliaóra lesz a gyülekezeti teremben. Szerdán 9 és 12 óra között a diakóniai csoport látogatást tesz az Őszi Napsugár Otthonban, 17 órakor kóruspróba lesz a Jókai Iskolában, 18 órakor presbiteri bibliaóra lesz a gyülekezeti teremben. Csütörtökön fél 10-kor a Kálvin Szövetség Női Köre találkozik a gyülekezeti teremben, 17 órakor istentisztelet lesz a templomban, 18 órakor FeTa bibliaóra lesz szintén a gyülekezeti teremben. Pénteken 10 órakor Baba-mama Kör lesz a gyülekezeti teremben, 18 órakor pedig a „Kövess engem" Kör találkozik a parókián. Szombaton 16 órakor az ÚJ IFI találkozik a parókián.

 

® Szombaton délelőtt, 8 órától, szeretnénk a templomot és környékét kitakarítani, egy kicsit megszépíteni. Várjuk ebben a munkában is a testvérek segítségét! Kérjük, hogy aki részt tud venni a munkálatokban, iratkozzon fel a kijáratnál található jelentkezési lapra!

 

® Jövő vasárnap, böjt 4. vasárnapján, a szokott rendben, délelőtt fél 9, 10 és 16 órakor tartunk istentiszteleteket a templomban. A délelőtti istentiszteleteken Jókai Iskolánk tanulói fognak szolgálni közöttünk. Felhívjuk a testvérek figyelmét az óraátállításra, amely szintén jövő vasárnap lesz esedékes!

 

® Böjti esték alkalmaira kerül sor templomunkban a diakóniai csoport szervezésében, március 31-én, pénteken, és április 1-jén, szombaton, 17 órai kezdettel, valamint április 2-án, vasárnap, 16 órai kezdettel, melyet úrvacsorai közösséggel zárunk majd. Szolgálattevők lesznek: Nt. Mátyás Sándor, a mályi és nyékládházi gyülekezet lelkipásztora, valamint Nt. Sándor Frigyes evangélikus esperes úr. Az esték témája: Jézussal asztalközösségben. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

® Szomorú szívvel hirdetjük, hogy március 17-én, pénteken, 15 órakor, templomunkból kísértük utolsó útjára Bánfalvi Dezsőné Kopcsik Ilona asszonytestvérünket, gyülekezetünk tagját, aki 87 éves korában költözött haza Teremtőjéhez. Vigasztalódást kívánunk a gyászoló családnak!

 

® Szeretettel hívjuk és várjuk a gyermekeket a virágvasárnapi gyermekszolgálatban való részvételre. Jelentkezni lehet Plaszkó Zoltán hitoktató testvérünknél. A próbák a mai és a következő vasárnapon, a gyermek-istentisztelet után lesznek a gyülekezeti teremben.

 

® Felhívjuk a testvérek figyelmét, hogy idén is van lehetőségük felajánlani Személyi Jövedelemadójuk 1+1%-át. Ajánljuk figyelmükbe a Magyarországi Református Egyházat és „A Miskolci Műemlék Deszkatemplomért" Alapítványt! A technikai szám és a számlaszám átvehető az iratterjesztésben.

 

® A Magyar Református Presbiteri Szövetség Dél-Borsodi Területi Szervezete tavaszi presbiteri konferenciát rendez április 2-án, vasárnap, 15 órától. a hejőcsabai református templomban. Szeretettel hívják és várják az alkalomra a lelkipásztorokat, valamint a presbiter és pótpresbiter testvéreket.

 

® Húsvéti kézműves délutánt szervezünk a gyermekek részére április 8-án, szombaton, 15 órától, a gyülekezeti teremben. Részvételi díj: 200 Ft/gyermek. Jelentkezési határidő: április 2. Bővebb információkat a kihelyezett plakátokon és szórólapokon olvashatnak az érdeklődők.

 

® Április 9-én, Virágvasárnap, a délelőtti istentiszteleteken a gyermekek rövid verses műsorral szolgálnak majd közöttünk. A délutáni istentiszteleten pedig felnőtt konfirmáció lesz gyülekezetünkben.

 

Áldás békesség!