Bódvaszilasi Református Egyházközség Honlapja

"Lépésről Lépésre, lélektől lélekig a cigányságért!"

2017-05-30 13:57:40 / Meleg Attila

Lépésről Lépésre, lélektől lélekig a cigányságért!

 

"Lépésről Lépésre, lélektől lélekig a cigányságért" címmel került megrendezésre 2017.05.26-án 11:00-kor a Bódvaszilasi református templomban a ROM-ISK-2016-00159 projekt és a “Cigány gyerekek és fiatalok társadalmi beilleszkedését, felzárkóztatását és készségfejlesztését szolgáló projekt” közös nyílt napja.

Évekkel ezelőtt indult el a Bódvaszilasi Református Egyházközség, hogy missziói munkát végezzen a településen és vonzáskörzetében elő emberek között. Ezt a kezdeményezést karolta fel a Magyarországi Református Egyház Zsinata és Magyarország kormánya is, hogy minél hatékonyabb munkát végezzünk e közös ügy érdekében!

A rendezvény áhítattal kezdődött, amely az alábbi két igékre helyezte a hangsúlyt:

"Ami testtől született, test az. és ami Lélektől született lélek az ... Újonnan kell születnetek." (Jn 3, 6-7)

„Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak.” (Ef 6, 12)

A projektekben résztvevő roma gyerekek műsora követte a nyitó áhítatot. Folytatásaként köszöntő beszédet mondott Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár asszony és Riz Gábor országgyűlési képviselő úr. A programot színesítette a Szendrőládi Református Gyülekezet missziói munkájában részvevők éneke, illetve a Szendrőládi Cursillós testvérek dicsőítése is. Az alkalom színvonalát tovább emelte; Zsigmond István az Európai Romákért Egyesület brüsszeli székhelyének elnöke és az emberi erőforrások minisztériumának etnikai referensének köszöntő beszéde, illetve Molnár Illés a Magyarországi Református Egyház Zsinat Cigánymissziós munkatársának köszöntője. A templomi programok után a parókia udvaron tartott szeretetvendégség alatt lehetőség adódott kötetlenebb beszélgetésekre. A nyílt nap zárásaként "Hátrányok kiegészítése. Komplex megoldási lehetőségek" címmel kerekasztal beszélgetésre került sor, amelyen belül kérdéseket lehetett feltenni, észrevételeket, javaslatokat megosztani, illetve megvitatni Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár asszonnyal és Riz Gábor országgyűlési képviselő úrral. A beszélgetés moderátora: Riz Gábor képviselő úr volt.

 

Hálás szívvel köszönjük meg mindenki részvételét és a programhoz való hozzájárulását! Külön köszönet illeti az alkalom főtámogatóját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzatot, ezúttal is köszönjük támogatásukat!

Galéria

Isten hozott! Lépésről lépésre, lélekétől lélekig a cigányságért Nyílt Nap Lépésről lépésre, lélekétől lélekig a cigányságért Nyílt Nap sről lépésre, lélekétől lélekig a cigányságért Nyílt Nap Meleg Attila református lelkipásztor nyitó áhitatata A projektekben résztvevő gyerekek műsora Farkasné Dani Katalin vezetésével A projektekben részvevő roma gyerekek műsora 2. Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár asszony beszéde 1. Riz Gábor országgyűlési képviselő beszéde Szendrőládi Gyülekezet missziói munkájában résztvevők éneke Zsigmond István az Európai Romákért Egyesület brüsszeli székhelyének elnöke és az emberi erőforrások minisztériumának etnikai referense köszöntő beszéde Zsigmond István az Európai Romákért Egyesület brüsszeli székhelyének elnöke és az emberi erőforrások minisztériumának etnikai referense köszöntő beszéde Molnár Illés Magyarországi Református Egyház Zsinatának Cigánymissziós munkatársának köszöntője Szendrőládi Cursillós testvérek Szendrőládi Cursillós testvérek dicsőítés közben Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár asszony és Meleg Attila lelkipásztor.jpg Riz Gábor országgyűlési képviselő és Meleg Attila lelkipásztor Dr. Hudák Zita Edelényi Járási Hivatal intézményvezető asszonya és Meleg Attila lelkipásztor Zsigmond István  emberi erőforrások minisztériumának etnikai referense és Meleg Attila lelkipásztor Szeretetvendégség Kerekasztal beszélgetés Riz Gáborral és Langerné Victor Katalinnal Szeretetvendégség Kerekasztal beszélgetés után Lépésről lépésre, lélektől lélekig a cigányságért nyílt nap