Bódvaszilasi Református Egyházközség Honlapja

Napközis Tábor!

2016-07-16 10:34:23 / Meleg Attila

A napközis táborról

A Tornaszentjakabi és a Bódvaszilasi Református Egyházközségekszervezésében napközis tábort tartottunk 2016. június 20-25. között a református kultúra és hit mélyítése céljából.

A táborban 30, 6-14 éves korú gyermek vett részt.

A hét tematikájának alapjául a Keresztyén Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért (KOEN) Alapítvány által összeállított „Vakációs Bibliahét” anyagát használtuk: minden nap a program által javasolt bibliai történetet dolgoztuk fel (pl. Jézus elhívja Pétert, Kornéliusz és Péter története, a sánta meggyógyítása az Ékes kapunál, stb.) a történethez kapcsolódó énekek tanulásával, mesejátékkal, színdarabbal. A tanulást sok-sok kézműves programmal és játékos vetélkedőkkel szinesítettük.

Fontosnak tartottuk, hogy a gyermekek fokozott mozgásigényét is kielégítsük, ezért szünetekben lehetőséget biztosítottunk szabadtéri játékokra (trambulin, csúszda, hinta, biliárd, pin-pong, stb.). Ezeket a kötetlenebb időket jól ki tudták használni ismerkedésre, barátkozásra, illetve pihenésre is.

Délben minden résztvevő meleg ételt kapott, napközben tízórai, uzsonna valamit üdítő fogyasztására is volt lehetőség.

A foglalkozások lebonyolításában, a kézműveskedésben, az ételek elkészítésében és a kiszolgálásban több önkéntes segítő is közreműködött.

Hisszük, hogy a táborban részt vett gyermekek Istenbe vetett hite mélyült, a keresztyén értékrend erősödött bennük, s a megszerzett ismereteket, kapcsolatokat a későbbiekben is kamatoztatni tudják.

Köszönjük, a BAZ Megyei közgyűlés Elnöki keretből való támogatást.


Bódvaszilas, 2016. 06. 30.

Galéria