Bódvaszilasi Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Evangelizációs hét Bódvaszilason a megszentelődésről.

Meleg Attila / 2018-02-28 15:59:21

Evangelizációs hét Bódvaszilason

Hétfő: Nt. Prókai Árpád, Boldvai lelkipásztor

Kedd: Nt. Benke András, Szendrői lelkipásztor

Szerda: Nt. Kánya Zsolt Attila, Kémeri (Párcium)lelkipásztor

Csütörtök: Nt. Mező Arnold, Jósvafői lelkipásztor

Péntek: Nt. Kölönte Sándor, Színi lelkipásztor

Szombat: Nt. Mudi Róbert, Berzétei (Felvidék)lelkipásztor

Helyszín: Református Templom MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK

2018. március 5-10, Időpont: 18 óra,

tovább

Adventi készülődés

Meleg Attila / 2018-01-08 15:09:41

Adventi készülődés a Református Gyülekezeti házban.

tovább

Arany János születésének 200.-ik évfordulója

Meleg Attila / 2017-11-27 13:34:36

Előadói est a Református parókián, Arany János költőnk születésének 200.-ik évfordulója alkalmából. Előadó V. Erdei József

tovább

Konfirmálás Bódvaszilason

Meleg Attila / 2017-11-22 09:32:49

Az idei évben hárman konfirmáltak és lettek ezáltal a Bódvaszilasi Református Gyülekezet teljes jogú tagjai.

tovább

Aranykonfirmáció 2017-ben

Meleg Attila / 2017-11-22 08:56:41

Idén újra megrendezésre került gyülekezetünkben az aranykonfírmáció, azok számára, akik 50, 55, 60, 65 éve konfírmáltak.

 

tovább

Református 500. évforduló a Svájci testvérgyülekezetünkkel

Meleg Attila / 2017-11-21 11:45:44

A Reformáció 500.ik évfordulója alkalmából ellátogattak hozzánk a Svájci testvérgyülekezet tagjai.

 

tovább

10. Bódvaszilasi Református Angoltábor

Meleg Attila / 2017-11-21 10:15:55

Ez éven is megrendezésre került az immár 10.ik Református Angoltábor a Skót táboroztatók és sok más önkéntes segítségével.

Videó : https://vimeo.com/229029373

tovább

10 ÉVES A BÓDVASZILASI REFORMÁTUS VEGYESKAR

Meleg Attila / 2017-06-16 11:37:10

10 ÉVES A BÓDVASZILASI REFORMÁTUS VEGYESKAR

„Isten nevét dicsérem énekkel, magasztalom hálaadással.” (Zsolt 69, 31)


Ezzel a lelkülettel indult el Isten nevét dicsérve a Bódvaszilasi református vegyeskar 10. születésnapi Kórustalálkozója. A kórus létszáma jelenleg 15 fő, folyamatosan változik, vannak akik már nem élnek és vannak, akik már elköltöztek. A kórus karnagya, Salátáné Dobóczki Judit énektanárnő. Hetente egyszer jövünk össze próbára. A kórus rendszeresen fellép kórus találkozókon és más eseményeken is határon innen és túl. A kórustalálkozón öt kórus lépett fel a környező falvakból, Komjátiból a református énekkar, Szuhogyról a református énekkar, Hidvégardóból az Őszirózsa népdalkör, Bódvaszilasról a Szivárvány nyugdíjas kórus és a Bódvaszilasi Vegyeskar. Az ünnepség megnyitása során, Meleg Attila, református lelkipásztor köszöntötte a résztvevőket és tartotta meg az áhítatot. Ezt követően minden kórus saját műsorszáma volt hallható a templomban. Ezek után a parókián a gyülekezet szeretetvendégséggel fogadta a kórustagokat és a résztvevőket. Végül közösen fogyasztottuk el a szülinapi tortát.

tovább

"Lépésről Lépésre, lélektől lélekig a cigányságért!"

Meleg Attila / 2017-05-30 13:57:40

Lépésről Lépésre, lélektől lélekig a cigányságért!

 

"Lépésről Lépésre, lélektől lélekig a cigányságért" címmel került megrendezésre 2017.05.26-án 11:00-kor a Bódvaszilasi református templomban a ROM-ISK-2016-00159 projekt és a “Cigány gyerekek és fiatalok társadalmi beilleszkedését, felzárkóztatását és készségfejlesztését szolgáló projekt” közös nyílt napja.

Évekkel ezelőtt indult el a Bódvaszilasi Református Egyházközség, hogy missziói munkát végezzen a településen és vonzáskörzetében elő emberek között. Ezt a kezdeményezést karolta fel a Magyarországi Református Egyház Zsinata és Magyarország kormánya is, hogy minél hatékonyabb munkát végezzünk e közös ügy érdekében!

A rendezvény áhítattal kezdődött, amely az alábbi két igékre helyezte a hangsúlyt:

"Ami testtől született, test az. és ami Lélektől született lélek az ... Újonnan kell születnetek." (Jn 3, 6-7)

„Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak.” (Ef 6, 12)

A projektekben résztvevő roma gyerekek műsora követte a nyitó áhítatot. Folytatásaként köszöntő beszédet mondott Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár asszony és Riz Gábor országgyűlési képviselő úr. A programot színesítette a Szendrőládi Református Gyülekezet missziói munkájában részvevők éneke, illetve a Szendrőládi Cursillós testvérek dicsőítése is. Az alkalom színvonalát tovább emelte; Zsigmond István az Európai Romákért Egyesület brüsszeli székhelyének elnöke és az emberi erőforrások minisztériumának etnikai referensének köszöntő beszéde, illetve Molnár Illés a Magyarországi Református Egyház Zsinat Cigánymissziós munkatársának köszöntője. A templomi programok után a parókia udvaron tartott szeretetvendégség alatt lehetőség adódott kötetlenebb beszélgetésekre. A nyílt nap zárásaként "Hátrányok kiegészítése. Komplex megoldási lehetőségek" címmel kerekasztal beszélgetésre került sor, amelyen belül kérdéseket lehetett feltenni, észrevételeket, javaslatokat megosztani, illetve megvitatni Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár asszonnyal és Riz Gábor országgyűlési képviselő úrral. A beszélgetés moderátora: Riz Gábor képviselő úr volt.

 

Hálás szívvel köszönjük meg mindenki részvételét és a programhoz való hozzájárulását! Külön köszönet illeti az alkalom főtámogatóját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzatot, ezúttal is köszönjük támogatásukat!

tovább