Baktakéki Református Egyházközség Honlapja

Ökumenikus advent kezdet

2008-12-19 19:59:43 / blaner andrás

November 30-án advent első vasárnapján ökumenikus istentiszteletre gyűltek össze a baktakéki református templomban a Római katolikusok, a Görög katolikusok, az evangélikusok, valamint a reformátusok.

Szép napfényes időben kezdtek gyülekezni a délután 2 órakkor kezdődő istentiszteletre. Ebben az évben már második alkalom sikerült megszervezni ilyen ökumenikus alkalmat, s most először lehettünk mi reformátusok a házigazdák.

Az istentisztelet kezdetén Blaner Adrienne református lelkipásztor köszöntötte a közel 130 főre duzzadt gyülekezetet. Ezután Cservák Dániel szavalatát hallhatták. Majd Gerlai Pál evangélikus lelkész hirdette Isten Igéjét. Utána Polyák Péter görög katolikus esperes tartott rövid áhitatot. Elmondta, hogy a Biblia Éve alkalmából fel kell hívni az emberek figyelmét a Biblia fontosságára a családban. Ezután ismét egy verset hallhattunk, Juhász Dénes és Petró Gergő előadásában. Az ő szavalatuk után Kelemen István római katolikus plébános adventi gondolatait hallhattuk. Az istentisztelet a Himnusz éneklésével fejeződött be.

Az ökumenikus alkalom után szeretet vendégség mellett folytatódhatott a beszélgetés.

Istennek adhatunk hálát ezért az alkalomért, hiszen nagy ajándék ha Kriszusban hívők felekezeti hovatartozástól függetlenül közösen tudnak imádkozni, énekelni egymás énekeit. Reméljük mihamarabb újra találkozhatunk s újra együtt dicsőíthetjük a mi Urunkat.

Galéria

IMG_5327.JPG IMG_5333.JPG IMG_5329.JPG IMG_5337.JPG IMG_5344.JPG