Aszalói Református Egyházközség Honlapja

Ökumenikus Istentisztelet

2008-01-28 19:54:21 / Konc Gáll László

2008. január 27-én ökumenikus Istentiszteletre került sor gyülekezetünkben.

Az Istentisztelet a szokottól eltérően negyed 11-kor kezdődött. A katolikus testvérek Varga Béla plébános úr vezetésével érkeztek azért, hogy együtt imádjuk a mindenség Urát. Gyülekezetünkben ez volt a hetedik alkalom, mikor az ökumené jegyében közös Istentiszteleten veszünk részt, egyik évben a katolikus, másik évben pedig a református templomban. A közös alkalom vezérigéjének a Filippiekhez írt levél 2. részének 11. versét választottuk: "Minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére."

Az Istentisztelet énekléssel kezdődött, majd Varga Béla plébános Lukács evangéliuma 18. részéből a hamis bíró példázata alapján az imádságban való kitartásra hívta fel a figyelmet. Az Istenhez vezető utat egy hegyi ösvényhez hasonlította, mely sokszor kanyarogva jut el a hegytetőre. Az imádságban nem lehet megfáradni, hanem kitartónak kell bizonyulni.  Az imádság az, amely összeköt bennünket, Krisztushoz tartozó tanítványokat felekezetre való tekintet nélkül.

A záróének és a Himnusz eléneklése után az ünnepi együttlét a gyülekezeti teremben folytatódott szeretetvendégség keretében.

Galéria

előkészületek