Aszalói Református Egyházközség Honlapja

Tésztakészítés az Erdőbényei Református Szeretetotthon számára

2008-03-07 23:13:04 / Konc Gáll László

Gyülekezetünk asszonyai évek óta rendszeresen gyakorolják a diakónia eme módját  szeretetotthonaink felé.

Kezdetben a sajósenyei szeretetotthonnak készítettünk házi száraztésztát, néhány évvel ezelőtt pedig az erdőbényei szeretetotthont támogattuk ebben a formában.

Idén gyülekezetünk asszonyai ismét összefogtak, hogy szeretetük, felelősségük és munkájuk gazdagítsa olyan emberek életét, akik már önmagukat képtelenek ellátni. Úgy gondoltunk, hogy az erdőbényei szeretetothonnak talán megint jól jönne az aszalói asszonyok munkájának "gyümölcse".

A munkálatok több helyszínen, több  családnál is folytak, legutoljára pedig szerveztünk egy alkalmat a gyülekezeti terembe, hogy mindenkinek legyen lehetősége bekapcsolódni a szolgálatba.  Aki pedig munka vagy más elfoglaltság miatt nem tudott segíteni, megtette ezt természetbeni adományával: liszttel és tojással. 

Szinte fel sem lehet sorolni, hányfajta tészta készült. És még kimondva is elismerésre méltó az a közel 40 kilogrammnyi  mennyiség,  melybe benne van ezeknek az asszonyoknak a szíve-lelke.

A mai világunkban, amikor az emberek olyan könnyen elfeledkeznek egymásról, jó meglátni azokat, akik segítségre szorulnak.  Ebben a szolgálatban a gyülekezeteinknek kell élen járni. 

 "Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb,
hogy adakozásod titokban történjék; a te Atyád pedig, aki látja, ami titokban történik, megfizet neked.” (Mt 6, 3-4)

Galéria