Aszalói Református Egyházközség Honlapja

Pataki tábor

2008-07-17 09:58:26 / Konc Gáll László

Ezen a nyáron is részt vettünk gyülekezetünk hittanosaival Egyházkerületünk Ifjúsági Konferenciáján, rövidebb nevén a pataki táborban. 

2008. július 7-én reggel a parókia elől négy autóval vittük azt a tíz fiatalt, akik részt kívántak venni ezen a református találkozón. A pataki tábornak gyülekezetünkben is nagy hagyománya van, hiszen a résztvevők közül többeknek nem ez volt az első alkalom.

A regisztrálás és a szobabeosztás után a fiatalok elfoglalták a szálláshelyüket, és máris kezdődött az ismerkedés, a játék és a programok széles választéka. Összesen több, mint 200 gyermek volt jelen, különböző kollégiumokban elszállásolva, napközben mindenki a korosztályának megfelelő csoportba volt beosztva.

A nap a reggeli után - ahogy eddig mindig - áhítattal kezdődött, az igét reggelente Török István nyugalmazott lelkipásztor-vallástanár hirdette, este pedig ifj. Csomós József lelkipásztor-vallástanár. A délelőtti könnyed csoportfoglalkozások egy központi témát dolgoztak fel, de idén is kaptak a fiatalok a Nagykönyvtárban egy kis egyháztörténelmi ízelítőt a Biblia évével kapcsolatban.  

Délután fakultatív foglalkozásokon vetettek részt a gyermekek, a prímet idén is a strandolás vitte, de lehetett választani az íjászat, agyagozás, bőrözés, és egyéb kézügyességet igénylő foglalkozások közül.

Biztos vagyok abban, hogy a fiatalok jól érezték magukat ezen a héten, és kaptak útravalót az áhitatokon, foglalkozásokon, közös énekléseken keresztül az Isten végtelen szeretetéből.

Galéria