Aszalói Református Egyházközség Honlapja

Konfirmáció gyülekezetünkben

2007-06-26 14:56:32 / Konc Gáll László

2007. május 20-án 10 fiatal tett konfirmációi fogadalmat.

 

2007. május 20-án a 11 órai Istentiszteletre a harangok hívó szava ünnepre hívta gyülekezetünk tagjait. A templom ajtaján belépve bizonyára mindenkit felemelő érzés töltött el.

A fehér virágok magukért beszéltek, de nemcsak a templom öltözött ünnepi díszbe, hanem a gyülekezet tagjai és a vendégek is. 11 órai kezdettel belépett Tiszteletes úr és a tíz fiatal a templom ajtaján. 7 fiú és 3 lány tett tanúbizonyságot arról, hogy a Református Egyház felnőtt tagjaihoz akarnak tartozni. Ezt a napot sok izgalom és készülődés előzte meg, nemcsak a fiatalok hanem a szülők részéről is. Az Úr asztalánál bizonyították a feltett kérdésekre válaszolva, hogy ez a nap életük egyik meghatározó napja.
Miután minden gyermek válaszolt a hozzá intézett kérdésekre, az eskü tétele következett. A konfirmált fiatalok Bibliát kaptak ajándékba, melyet ezúton is szeretnék megköszönni gyülekezetünknek. Konc Gáll László Tiszteletes úr és Fazekas Lajos gondok úr köszöntő szavai után vonult ki a gyülekezet a templomból.
Isten áldását kérem Tiszteletes úr munkájára és életére, a Presbitérium és a gyülekezet minden tagjára. A konfirmált fiataloknak sok sikert további tanulmányaikhoz, hiszem és bízom benne, hogy ez a nap mindannyiuk életének meghatározó napja volt, vasárnaponként a harangszó hallatán fogják tudni, hogy Istentiszteletre szólítja őket az Úr.
Pindzsulya Zoltánné

 

 



Konfirmációi fogadalmat tettek: (első sor balról jobbra): Kurucz Tamara, Csomós Rebeka,
Bodnár Cintia Inez, Buzder Ádám, Kiss Béla; (hátsó sor): Kraf Tamás, Horváth Gábor Dániel, Pindzsulya Máté, Szabó Balázs, Hrabovszki Szabolcs.

Még több kép a Fotógalériában...

Galéria

Igei szolgálat A konfirmandusok A kikérdezés A kikérdezés II. A kikérdezés III. Megerősítés áldással Konfirmáció Hálaadás ezért a napért. A már konfirmáltak a lelkipásztorral. A lelkipásztor, a gyülekezet gondnoka és a jövő nemzedéke.