Aszalói Református Egyházközség Honlapja

Aszalói fiatalok a Sárospataki Ifjúsági Konferencián

2007-07-12 20:25:14 / Konc Gáll László

Végre elérkezett a várva várt nap: július 9. E nap reggelén 10-en indultunk a falubusszal Sárospatakra, az 5 napos református konferenciára.

 

Mikor megérkeztünk, megkaptuk a szobabeosztást, s mindenki elfoglalta a maga kis lakosztályát. A sok pakolás és az ebéd után, a gyerekek többsége a strandra készült, többek között mi is. Nagyon élveztük a „pancsolást”, még az idő is kedvezett nekünk.
Kedden csoportokba osztottak minket, az elkövetkező napok délelőttjét a saját csoportunkkal és csoportvezetőinkkel töltöttük. Ezek a nevelők minden délelőtt 3 foglalkozást tartottak nekünk, az alábbiak közül választva: ének, biblia, egyháztörténelem és játék óra. Délutánonként szabadon vehettünk részt a különböző programokon: strandon és íjászaton. A kézműves foglalkozásokon a következő tárgyakat készíthettük el: bőr karkötő, bőr pénztárca, bőr telefontartó, csomózott karkötő, lakk virág, kendő, agyagedény, díszített cserép, valamint kedvünkre sportolhattunk is.
A csütörtöki és pénteki nap más volt, mint a többi. A csoporttagok nem órákon vettek részt, hanem különböző feladatok megoldásában kellett jeleskedniük. Ugyanis ezen a napokon akadályverseny volt. A verseny 12 állomásból állt, s ezt 12 csoport teljesítette. A feladatok között voltak: logikai, ügyességi és bibliai kérdések is. A verseny után izgulva vártuk a péntek esti eredményhirdetést. Mindenki elégedett lehetett magával, még ha a csapata nem is ott végzett, ahol szerette volna. Utána megkaptuk a szombati reggelit, az ajándék bögrét és a képet, amin mindenki rajta van.
De sajnos az a nap is elérkezett, amikor haza kellett indulnunk, mert Kiss Laci bácsi megjelent, s haza hozott minket.
Köszönjük Tisztelendő úrnak a tábor megszervezését, reméljük jövőre is lesz lehetőségünk eljutni a táborba, de akkor már Tisztelendő úrral együtt.                                                                                   Bodnár Cintia Inez

 

Galéria

összkép Az Erdélyi internátus egy csoport kinti foglalkozás Dani ismerkedés