A Miskolc-Alsóvárosi Református Egyházközség Honlapja

Aktualitások - Fogadalomtétel

Főoldal / Fogadalomtétel

Húsvét- Alsóváros

Orosz István / 2019-04-18 07:04:00

- Április 18-án nagycsütörtöki istentiszteletet tartunk 17.00-tól, melyet az Európa Rádió közvetít.

- Április 19-én 10.00-tól nagypénteki ünnepi passiós istentisztelet lesz, melyen ettől az évtől kezdve újra lesz úrvacsoraosztás (!). Ezen az éven Márk evangéliumából olvassuk a szenvedéstörténetet.

- Április 20-án nagyszombati istentisztelet lesz 17.00-tól.

- Április 21-én Húsvét reggelén 10.00-tól ünnepi úrvacsorás istentisztelet lesz, melyen köztünk szolgál a Cantus Firmus énekkar. Ezt a kiemelt alkalmat a Miskolc TV munkatársai is rögzítik (eddigi értesüléseim szerint), melyet később vissza is tudunk nézni a TV-ben és az interneten.

- Április 22-én Húsvét másodnapján 10.00-tól tartjuk ünnepi alkalmunkat.

- A nagyhét idejére diakóniai hetet hirdetünk. A programon való részvétel teljesen önkéntes. Várjuk azoknak a testvéreknek a csatlakozását, akik ily módon is szeretnék segíteni gyülekezetünket. A diakóniai hét adományát- amely a héten gyakorolt szerény életmód folytatásával megtakarításra kerül- egy külön kitett perselyben gyűjtjük és húsvét első napján adunk érte hálát közösen. Ezért kérjük a testvéreket, hogy legkésőbb 21-én reggel helyezzék el az ideszánt adományaikat. Kívánom, hogy együtt tapasztaljuk meg ennek a hétnek az áldásait!

Bízom abban, hogy Istentől megáldott Feltámadás-ünnepünk lesz. Kérem az Urat, hogy hozzon el a templomba minél több testvért az ünnepben és azután is!

Áldáskívánással: Orosz István ref. lp

tovább