Az Alsóvadászi Református Egyházközség Honlapja

Adománykérés a templom renoválására

2008-10-08 07:31:23 / Hegedűs István

Kedves Testvérem az Úr Jézus Krisztusban!

 

         Az Alsóvadászi Református Egyház Presbitériuma nevében fordulunk hozzátok.         A XIII század második felében épült templomunkat szeretnénk megrenoválni, mert bizony az idő vasfoga igen megtépázta. A felújításra azért is nagy szükség van, mert lassan életveszélyessé fogják nyilvánítani, ha az állagmegóvó beruházást nem hajtjuk végre.        Az elmúlt időszakban az építési és helyreállítási terveket készítettük el. A helyreállításhoz érvényes műemlékvédelmi engedéllyel rendelkezünk. Már anyagilag több millió forintot fordítottunk erre a célra. Az emberi erőt és a gyülekezet teherbírását a templomunk rendbetétele meghaladja. Csökken a gyülekezet lélekszáma a templom állaga, pedig évről évre romlik. Veszélybe kerültek azok az építészeti emlékek, amelyek arra utalnak, hogy a XIII. században kezdték el atyáink annak építését. A templom állapota iránti érzett felelőség az egész közösség szívügye. A Református Egyházközség pályázat útján is próbálta a költségek egy részét megszerezni, de sajnos a benyújtott pályázatunk elbírálása során a kapott összeg csak részben fedezi a kiadásokat.

A 2008-as esztendőtől fogva szeretnénk folyamatosan a renoválást elvégezni. Ebben az esztendőben célul tűztük a templom födémének felső megerősítését és a tetőszék cseréjét. Azért is szükség van erre a munkára, mert ha tovább várunk a renoválással, akkor sokkal többe fog kerülni, mint ahogy ezt ma jósolják a szakemberek. A költségek 16 000 000 Ft –ot tesznek ki. A nagy költségű helyreállítás meghaladja az egyre kisebb lélekszámú gyülekezet erejét. További forrásokra van szükségünk a munka elvégzéséhez.

      Ezért is fordulunk hozzátok, akik a vadászi gyülekezetből származtatok el.bizonyára nagyon sokat jelent számotokra a szülőhely szeretete és a templom. Hiszen életeteknek egy nevezetes pontján megálltatok az Úrasztala előtt, hogy hálát adjatok az Istennek. Kereszteléskor vagy konfirmáció alkalmával, esetleg házasságkötésetekre itt ebben a templomban kértétek Isten áldását.

       Bízunk abban, hogy komolyan veszitek a kérésünket és adományaitokkal, elősegítitek a templom renoválását. A múltunk kötelez arra, hogy a védett műemlékként nyilvántartott épületeinket fenntartsuk, őrizzük és védjük. A jó kedvű adakozót szereti, és megáldja az Isten. Így szeretettel és örömmel veszünk bármilyen összegű adományt.

 

         Valójában a templom teljes felújítása közel 100 000 000 Ft-ba kerül. Ezt csak több éves megfeszített munkával lehet megvalósítani. Szeretettel kérünk, hogy adományaitokkal és imádságos  szívvel segítsétek elő templomunk felújítását. Köszönjük!!

 

Mentsük   meg   együtt   a   több,   mint   700   éves   műemlék templomunkat! 

 

 

 

Az adományokat  a mellékelt csekken lehet eljuttatni:

 

 

Református Egyház: ALSÓVADÁSZ FŐ u. 64.

 Bankszámlaszáma:

 11734190-20002530

 

Galéria

Templomrenoválás 001-2.jpg Templomrenoválás 002-1.jpg Templomrenoválás 001-1.jpg Templomrenoválás 003-2.jpg Templomrenoválás 005-1.jpg Templomrenoválás 005-2.jpg Templomrenoválás 002.jpg Templomrenoválás 001.jpg Templomrenoválás 008.jpg Templomrenoválás 009.jpg Templomrenoválás 010.jpg Templomrenoválás 013.jpg Templomrenoválás 014.jpg Templomrenoválás 011.jpg Templomrenoválás 017.jpg Templomrenoválás 016.jpg Templomrenoválás 022.jpg Templomrenoválás 007-1.jpg