Az Alsóvadászi Református Egyházközség Honlapja

Koncert

2008-10-08 07:22:01 / Hegedűs István

  Jótékonysági orgonahangverseny

 


Augusztus 24. napfényes vasárnap délutánján az Alsóvadászi Református Egyház a község lakosságát vallási hovatartozástól függetlenül, egy jótékonysági koncertre és zenés áhítatra hívogatta a több, mint 700 éves templomba.

A község legértékesebb műemlék épülete renoválásra szorul, amit már nem tudunk tovább halogatni. Az sem véletlen, hogy ezen a vasárnapon orgonahangversenyre gyülekeztünk.  Mészáros Edit művész tanár, kedves tanítványunk, gyülekezeti tagunk, a 2007/08-as tanévben diplomázott a Debreceni Egyetem Zeneművészeti szakán. Örömmel tett eleget a felkérésnek, ezzel is megköszönve szüleinek, gyülekezetének, szeretteinek és legelső sorban az örökkévaló Istennek, hogy segítették, vezették, pásztorolták az ő útját. Ezért ezen a délutánon nem csak a maga kedvére és szórakozására játszott, hanem orgonamuzsikájával bennünket, hallgatókat is elvarázsolt Azok a testvérek, akik részesei voltak ennek a délutáni alkalomnak, minden bizonnyal felejthetetlen élménnyel lettek gazdagabbak.

A lelkipásztor meleg szavakkal köszönte meg a művész tanár szolgálatát, és Isten áldását kérte ő és szeretteinek az életére. Amikor ezeket a sorokat írom, bizonnyal mondom, hogy csodálatos az Istennek munkája, mert emberek által viszi előbbre az Ő ügyét ebben a világban. Mészáros Edit testvérünk nemcsak a hangjával, művész tanári mivoltában akarja az Istent dicsérni, hanem egész életét a zene és az egyházi életnek akarja szentelni. A 2008/09-es tanévtől a Debreceni Hittudományi Egyetem I. éves hallgatója lett.  Innen is kívánunk neki előrehaladást a tudományban és az Isten Szentlelkének munkáját, kérjük imádságainkban életére. A lelkipásztor a Példabeszédek könyvéből a 4. rész 23. versét olvasta: „Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet” és a konfirmációi igéjével kért áldást életére. „Tudjuk, hogy azoknak, akik az Istent szertik minden javukra van” ( Róm. 8, 28).

 

A jótékonysági koncert teljes bevétele a templomrenoválás ügyét szolgálja. Köszönjük ezt az önzetlen adományt.  

 

Önkéntes adományokat továbbra is  elfogadunk a templom renoválására

 Számlaszámunk: 11734190- 20002530

 

 A tetőszerkezet felújítási munkálatai szeptember utolsó napjaiban elkezdődtek. Reménységünk, hogy az ősz folyamán a tetőszerkezet megújul. Kérjük a kedves híveket, hogy továbbra is imádságos szívvel hordozzák Isten házának felújítását, és mindenki a maga lehetőségeihez mérten, anyagilag is támogassa a renoválást.