Az Alacskai Református Egyházközség Honlapja

Kórushangverseny Alacskán

2009-04-26 20:31:09 / Kemény István

2009. április 24-én, pénteken gyülekezetünk alapítványának szervezésében kórushangversenyt tartottunk templomunkban.

 

A XX. Miskolci Nemzetközi Kamarakórus Fesztivál egyik nyitóalkalmán a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem vegyeskara adott koncertet Alacskán.

A kórus Hassler, Haydn, Gárdonyi Zoltán és Handel kórusműveit adta elő, Berkesi Sándor, Brugós Anikó és Molnár Tibor vezényletével.

 

Köszönjük mindenkinek, hogy elfogadták meghívásunkat és jelenlétükkel megtisztelték vendégeinket, és így együtt részesülhettünk a hangverseny élményében. 

Nem egy egyszerű hangverseny volt ez, már csak az elhangzott kórusművek bibliai témája miatt sem. Jól ismert református zsoltárok, dicséretek szövegei és dallamai csendültek fel a közel egy órás koncert alatt. Koncert, amely egyben áhítat is volt a maga formájában, hiszen szólt a dicséret a kottákból és szólt Isten Igéje a Szentírásból felüdítve szívünket és lelkünket egyaránt.

 

A hangverseny után gyülekezetünk tagjai péntek éjszakára otthonaikba fogadták a kórus tagjait, így téve személyesebbé a kapcsolatot az előadók és a közönség között.

 

A vendéglátás terén a szállásadóknak köszönjük segítségüket, nevük után zárójelben a vendégül látott személyek számát jelöljük:

Bartus Pál és családja (2 fő), Dedicsné Nagy Katalin (2 fő), Födesi Károlyné (2 fő), Kiss Gyuláné és családja (2 fő), Ladányi András és családja (2 fő), Nagy Zoltán és családja (2 fő), Nagy Zsuzsanna és családja (1 fő), ifj. Rákosi József és családja (1 fő), Sándor Attila és családja (2 fő), Sándor Ferenc és családja (2 fő), Varga Imre és családja (4 fő), Varga József és családja (2 fő).

24 diák aludt a vendéglátóknál, a parókián a két karnagy és a buszsofőr, így összesen 27 személynek biztosítottunk éjszakai szállást.

 

Az előkészületekre Almásiné Bíró Mária 500,- forintot, id. Rákosi József 1,000,- forintot és Somodi Imréné 1,000,- forintot adományozott egyházközségünk javára.

 

A hangversenyen kihelyezett perselyekbe 30,000,- forint adomány gyűlt össze a Partiumi Keresztény Egyetem vegyeskara részére, amely összeget Fénylő Csillag Alapítványunk képviselője adott át  a kórus vezetőinek.

 

Szombat reggel jó hangulatban telt a búcsúzás és kipihenten indult útjára a kórus.

 

A kórushangversenyről készült fényképek a következő kapcsolódó linkre kattintva tekinthetők meg: