Az Alacskai Református Egyházközség Honlapja

Vélemények és remények

2009-03-23 21:48:23 / Kemény István

2009. március 21-én, szombaton Tiszakeszibe utaztunk gyülekezetünk kisifijének tagjaival.

 

Ifjúsági csendesnapot tartottak a Tiszakesziben működő Lorántffy Zsuzsanna Református Általános Iskolában a helyi gyülekezet szervezésében. Egyházmegyénk következő gyülekezeteiből érkeztek fiatalok lelkipásztorukkal együtt: Alacska, Harsány, Miskolc-Avas Dél Lakótelepi Református Missziói Egyházközség, Nemesbikk, Nyékládháza, Tiszakeszi.

 

Az érkezés és regisztráció után a tiszakeszi gyülekezet ifjai vezették az éneklést, majd pedig az egyházközség lelkipásztora Miskolczy József tartott rövid áhítatot Pál apostol korinthusiakhoz írt első levele 4. fejezet 3. verse alapján:

 

"Én pedig a legkevésbé sem törődöm azzal, hogy ti hogyan ítélkeztek felettem, vagy más emberek hogyan ítélkeznek egy napon; sőt magam sem ítélkezem önmagam felett. Mert semmi vádat nem tudok önmagamra mondani, de nem ez tesz igazzá, mert aki felettem ítélkezik, az Úr megvilágítja a sötétség titkait, és nyilvánvalóvá teszi a szívek szándékait, és akkor mindenki Istentől kapja meg a dicséretet."

 

Újabb rövid közös éneklés után Thoma László lelkipásztor, vallástanár tartott előadást "Vélemények és remények" címmel. Bizonyságtételét az előző igeszakaszra alapozta, de saját életének tapasztalait is megosztotta a hallgatósággal.

 

Az előadás után a könnyed szórakozásé lett a főszerep, Tóth Tamás testvérünk mozgatta meg a fiatalok testét és rekeszizmait.

 

Az ebéd után a Lévay József Református Gimnázium Lámpás csoportjának szolgálata következett. A napot a csoportbeszélgetés és a közös fényképek készítése zárta.

 

Köszönjük a Tiszakeszi Református Egyházközség vendégszeretetét, amellyel fogadtak bennünket.

 

Legközelebb 2009. április 25-én, szombaton Nemesbikken lesz egyházmegyei ifjúsági csendesnap.

 

Az ifjúsági csendesnapról készült fényképek a következő kapcsolódó linkre kattintva tekinthetők meg: