Az Alacskai Református Egyházközség Honlapja

Gyülekezeti látogatás Alacskán

2009-03-10 10:04:24 / Kemény István

2009. március 7-én, szombaton vendégek érkeztek gyülekezetünkbe.

 

Gyülekezeti látogatással egybekötött szakmai napot tartottak a jánosi és pálfalai gyülekezetek presbitériumai. Lelkészük, a volt alacskai lelkipásztor Bihari Richárd szervezésében keresték fel gyülekezetünket és a nap folyamán a mádi egyházközségbe is ellátogattak.

 

Felvidéki testvéreink a kora délelőtti órákban érkeztek meg Alacskára, ahol első útjuk a templomba vezetett. Polgármesterünk, Újlaki Béla presbiter köszöntője után a két lelkipásztor mutatta be a gyülekezet jelenlegi helyzetét és kilátásait a jövőre nézve, majd pedig a templom felújításának fontosabb állomásaival ismerkedhettek meg presbiter testvéreink.

 

A vendégség a gyülekezeti teremben folytatódott, ahol a parókia építésének folyamatáról kaphattak értékes információkat a vendégeink.

 

Ezután szeretetvendégség következett, amely lehetőséget biztosított a beszélgetésre, ismerkedésre. A búcsút és a közös fényképkészítést megelőzte egy meghívás: gyülekezetünk egész közösségét szeretettel várják Jánosiban és Pálfalán.

 

Köszönjük tiszteletbeli és jelenlegi presbitereinknek, hogy jelenlétükkel megtisztelték vendégeinket: Mészáros Lajosné, Nagy Zsuzsa, Szilágyi István, Újlaki Béla.

 

A látogatásról készült fényképek a következő kapcsolódó linkre kattintva tekinthetők meg: