Az Alacskai Református Egyházközség Honlapja

Új úrasztali terítő készült

2008-12-25 20:51:35 / Kemény István

2008. karácsonyára elkészült gyülekezetünk új úrasztali terítője.

 

 

Még 2007-ben döntött arról gyülekezetünk presbitrériuma, hogy a kántálás során befolyó adományokat mire szeretné felhasználni. Határozat született, hogy a gyülekezet tagjainak kívánságára úrasztali terítőt és futót készíttet ebben az évben.

Ennek az elképzelésnek első látható jele az úrasztali terítő, ami a karácsonyi ünnepre készült el, így ajándékként érkezett gyülekezetünk egész közössége részére.

Az úri hímzéses terítő az Örökségvédelmi Hivatal munkatársai szerint is szépen illeszkedik templomunk felújított belsejéhez és a terítőn alkalmazott minták (gránátalma, virág motívumok) és színek (bordó, arany) is belesimulnak a környezetbe.

A terítő párja, a szószékkosárra tervezett futó reménység szerint a húsvéti ünnepre fog elkészülni.

 

Köszönjük Schneiderné Éva néni tervezői és kivitelezői munkáját, aki kis munkaközösségi csoportjával Tállyán és a környékbeli településeken alkotnak ilyen csodálatos kézimunkákat.

 

Köszönetünket fejezzük ki az Alacskai Református Egyházközség minden tagjának, akik bármilyen formában is hozzájárultak a kézimunkák elkészültéhez.

 

Ezt meg is örökítette egy felirat az úrasztali terítőn: "Készült az Alacskai Református Egyházközség híveinek adományából 2008 évben."

 

A terítőről készült fényképek a következő kapcsolódó linkre kattintva tekinthetők meg: